Гроші від продажу Абрамовичем «Челсі» хотіли віддати Ізраїлю замість України

Британські чиновники відхилили цю ідею на тлі суперечливих версій щодо того, Абрамович чи Ізраїль вніс раптову пропозицію
Катерина Ткач 537 Коментувати
Кошти від продажу Романом Абрамовичем футбольного клубу «Челсі» в розмірі 2,3 мільярда фунтів стерлінгів й досі заморожені. Фото - telegraph.co.uk

Як повідомляє «Kreschatic», пропозицію направити 2,34 мільярда фунтів стерлінгів від продажу «Челсі» Романа Абрамовича в Ізраїль, а не в Україну, обговорювали після нападу ХАМАС, повідомляє Telegraph Sport.

Відомо, що Велика Британія відхилила пропозицію високого рівня, а міністри вважали, що це був крок олігарха, який перебуває під санкціями, щоб уникнути засудження в Росії.

Абрамович вперше пообіцяв направити виручку від продажу клубу «всім жертвам війни в Україні» після того, як 2 березня минулого року виставив «Челсі» на продаж, за вісім днів до того, як зіткнувся з санкціями через зв’язки з Володимиром Путіним.

Однак, оскільки величезний фонд залишився недоторканим на замороженому рахунку на тлі наполегливих вимог Великої Британії та Європи витратити його виключно в межах України, у приватному порядку були висунуті альтернативні пропозиції щодо його активів.

Джерела, близькі до переговорів, висловлюють протилежні думки щодо того, чия була ідея витратити гроші в Ізраїлі: самого Абрамовича чи Ізраїлю, громадянство якого він отримав у 2018 році.

Один інсайдер, який добре знає позицію Великобританії, каже, що потенційне несхвалення в Москві пояснює, чому фонд залишається в підвішеному стані на замороженому банківському рахунку в Лондоні вже 18 місяців. «Абрамович не хоче, щоб Росія критикувала його за витрати в Україні», — сказав інсайдер про поточний глухий кут. Абрамович, як стверджувалося, не тільки підняв перспективу використання грошей на гуманітарні цілі в Ізраїлі після 7 жовтня, але також пропонував варіант допомоги жертвам лютневого землетрусу в Туреччині, де Абрамович також нещодавно мав зв’язки.

Інші джерела кажуть, що обговорення проводилися під керівництвом Ізраїлю, але вони стверджують, що Абрамович нічого не знав. «Таких офіційних запитів немає», — сказав інший діяч, близький до переговорів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чергового російського олігарха затримали у Франції за підозрою у відмиванні коштів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *