Індія збільшує поставки вугілля з Росії – Reuters

Індія збільшить імпорт коксівного вугілля, основного матеріалу у виробництві сталі, з Росії, оскільки поставки від провідного постачальника Австралії зменшуються, а металургійні заводи борються зі зростанням цін, повідомили три джерела в уряді та керівник галузі
Катерина Ткач 625 Коментувати
Головним чинником на користь збільшення поставок Індією вугілля з Росії є знижки та можливість розраховуватись в рупіях. Фото - gmk.center

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, металургійні заводи в Індії, другому за обсягами виробнику сирої сталі в світі, стикаються з нерівними поставками коксівного вугілля з Австралії, на яку зазвичай припадає більше половини річного імпорту Індії, який становить близько 70 мільйонів тонн.

Минулого місяця ціни на австралійське коксівне вугілля підскочили на 50% до понад 350 доларів за метричну тонну через такі фактори, як перебої з технічним обслуговуванням, нижчі, ніж зазвичай, поставки з Квінсленда та повільніша мережа поїздів.

Раніше цього місяця Австралія запевнила Індію в постійних поставках цього товару, повідомили Reuters два джерела в індійському уряді. Проте Індія прагне вийти за межі Австралії та диверсифікувати свій імпортний кошик, повідомили джерела.

Минулого року сталеливарні заводи Індії намагалися збільшити поставки коксівного вугілля з Росії. Але жорсткі економічні санкції проти Москви через війну в Україні вплинули на постачання російського коксівного вугілля на індійські заводи.

Але оскільки індійські покупці та російські постачальники згладжують механізми оплати, сталеливарні заводи Індії мають намір збільшити поставки коксівного вугілля, повідомили урядові та промислові джерела.

Російські вантажі коксівного вугілля вже дешевші за поставки з Австралії, і деякі російські постачальники готові ще знизити свої ціни, за їх словами.

Знижки та оплата в рупіях допомогли (індійським) компаніям поглянути на Росію як на альтернативне джерело

– сказав один із чиновників в уряді, знайомий з цим питанням.

За словами джерел, індійські виробники сталі, які підтримуються урядом, Steel Authority of India і Rashtriya Ispat Nigam Ltd обрали розрахунки за російське коксівне вугілля в рупіях.

Валюта (рупія) є сприятливим фактором для цих компаній

– сказало інше джерело в уряді.

SAIL очікує чотири поставки по 75 000 тонн російського коксівного вугілля, по одному в кварталі, повідомив її голова.

У вересні провідні російські банки Сбербанк і ВТБ заявили, що покращують свою здатність конвертувати рупії в рублі, допомагаючи експортерам отримати доступ до коштів, фактично заморожених в Індії, оскільки рупія не є вільно конвертованою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія вимагає від Індії оплату за нафту в юанях, Делі категорично проти

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *