Росія не сумнівається, що санкції Заходу триватимуть багато років – Кремль

Росія працює, виходячи з припущення, що санкції проти неї з боку Сполучених Штатів і їх союзників триватимуть багато років, але вплив США на світову економіку нібито слабшає
В Кремлі впевнені, що Сполучені Штати й надалі намагатимуться чинити тиск на Росію. Фото - ura.ru

Про це заявив речник Кремля Дмитро Пєсков у п’ятницю, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters.

Пєсков прокоментував інтерв’ю, в якому помічник держсекретаря США з енергетичних ресурсів Джеффрі Пайетт заявив Financial Times, що Вашингтон має на меті вдвічі скоротити доходи Росії від нафти і газу до кінця десятиліття.

Ми не сумніваємося, що ці санкції триватимуть багато років. Навіть без заяв шановного представника (США) ми це вже знали. Ми з цього виходимо, формулюючи нашу лінію

– сказав Пєсков журналістам.

Росія часто хвалиться тим, що її економіка виявилася більш стійкою, ніж очікувалося, в умовах безпрецедентних санкцій Заходу через війну в Україні.

З іншого боку, вона стикається з постійною інфляцією та нестачею робочої сили, а її економічне зростання, яке в жовтні становило 5,0% у річному обчисленні, в основному базується на значному збільшенні військового виробництва.

Ми також не сумніваємося, що Сполучені Штати й надалі намагатимуться чинити тиск на Росію і всю систему торговельно-економічних відносин, по суті руйнуючи формат цих відносин

– сказав Пєсков.

Щоб компенсувати падіння торгівлі із Заходом, Росія звертається до Китаю, Індії та інших ринків Близького Сходу, Азії, Африки та Латинської Америки.

Світова економіка не обмежується економікою США. Світ набагато різноманітніший, ніж Сполучені Штати, тому американоцентричний світ закінчується, і починається період різноманітності, в тому числі в міжнародних економічних відносинах.

– додав Пєсков, зазначивши, що Китай наздоганяє США.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Кремлі звинуватили Фінляндію в «русофобській позиції» через закриття кордону

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version