США запровадили нові санкції через постачання російської нафти вище встановленої ціни

У п’ятницю Сполучені Штати запровадили додаткові санкції, пов’язані з обмеженням ціни на російську нафту, проти трьох компаній і трьох нафтових танкерів, оскільки Вашингтон прагне закрити лазівки в механізмі, призначеному для покарання Москви за війну в Україні
США прагнуть забезпечити виконання санкцій, які вони запровадили проти Росії через війну в Україні. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, міністерство фінансів США звинуватило тих, хто потрапив під санкції, у використанні західних морських послуг, таких як транспортування, страхування та фінансування, під час перевезення російської сирої нафти за ціною вище 60 доларів за барель.

Велика сімка, Європейський Союз і Австралія в грудні минулого року встановили обмеження на експорт російської сирої нафти морем у 60 доларів за барель. Механізм забороняє західним компаніям надавати послуги за нафту, продану понад ліміт.

Зазначається, що судна NS Champion, Viktor Bakaev і HS Atlantica перевозили російську нафту Urals що продавалась за ціною понад 70 доларів за барель.

У заяві Міністерства фінансів сказано, що судна використовували «особи США» під час транспортування нафти російського походження, без надання додаткових деталей.

Санкції блокують усе майно та інтереси зазначених у списку танкерів і власників у США або у володінні осіб США, і про ці активи потрібно повідомляти Управління іноземних активів Міністерства фінансів.

Це ознаменувало останні санкції Вашингтона, спрямовані на придушення поставок нафти вище встановленої ціни, оскільки Сполучені Штати прагнуть забезпечити виконання каральних заходів, які вони запровадили проти Росії через війну в Україні.

Забезпечення обмеження цін на російську нафту є головним пріоритетом для Сполучених Штатів і наших партнерів по коаліції

– сказав у заяві заступник міністра фінансів Воллі Адейемо.

Націлюючись на ці компанії та їхні кораблі, ми підтримуємо подвійну мету обмеження ціни, обмежуючи прибутки Росії від нафти, одночасно сприяючи стабільним глобальним енергетичним ринкам.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія не сумнівається, що санкції Заходу триватимуть багато років

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *