Лукашенко вдруге цього року відправився в Китай для переговорів з Сі Цзіньпіном

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вилетів сьогодні до Пекіна для переговорів з китайським лідером Сі Цзіньпіном
Лукашенко вирушає до Пекіна, 3 грудня 2023 року. Фото - телеграм-канал «Пул Первого»

Про це стало відомо з заяви прес-служби Лукашенко. Як повідомляє «Kreschatic», цей візит є другою поїздкою близького соратника президента Росії Володимира Путіна до Китаю цього року.

Лукашенко, якого, як повідомляють державні ЗМІ Китаю, під час офіційного візиту 28 лютого – 2 березня зустрічали військовим салютом і почестями, цього разу прямував з “робочим візитом”, повідомляє державне інформаційне агентство БелТА.

У Пекіні відбудуться переговори глави білоруської держави з головою КНР Сі Цзіньпіном

– повідомляє БелТА з посиланням на прес-службу Лукашенка.

На порядку денному – питання торговельно-економічної, інвестиційної та міжнародної співпраці.

Після перших цьогорічних переговорів Сі Цзіньпін заявив, що китайсько-білоруська дружба «непорушна, і обидві сторони повинні постійно зміцнювати політичну взаємну довіру та залишатися справжніми друзями та хорошими партнерами».

Лукашенко підтримав вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, дозволивши Москві використовувати свою територію для розв’язання війни. Китай підтримує тісні зв’язки з Росією і ніколи не засуджував її вторгнення в Україну, але на початку цього року Пекін активно закликав до миру, оскільки конфлікт в Україні затягується.

Після зустрічі 1 березня і Лукашенко, і Сі закликали до «якнайшвидшої» мирної угоди для України. Але повномасштабній війні, яка триває вже 22-й місяць, не видно кінця, і жодна сторона не бажає йти на компроміс для переговорів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Лукашенко не зустрів Путіна, коли той прилетів в Мінськ на саміт ОДКБ

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *