В 2030 році в Росії не вистачатиме до 4 мільйонів працівників: дані дослідження

Росія зіткнулася з дефіцитом робочої сили, вважають аналітики консалтингової компанії «Яків та партнери» (раніше російський підрозділ McKinsey)
Аналітики спрогнозували дефіцит робочої сили в Росії у 2-4 мільйони осіб до 2030 року. Фото - росЗМІ

Як повідомляє «Kreschatic», нестача працівників тільки наростатиме і до 2030 року досягне 2–4 мільйонів осіб, випливає з підготовленого компанією огляду російського ринку праці, який цитує «Комерсант». Причому до 90% дефіциту кадрів припаде на працівників середньої кваліфікації, які виконують ключову роботу.

За п’ять років (2018-2023 роки), підрахували в «Яків і партнери», кількість вакансій, що публікуються російськими роботодавцями, зросла в 1,8 раза, і процес нестачі робочої сили лише прискорюється – так серпень 2023 став рекордним за цим показником ( 1,2 мільйона розміщених вакансій).

Нестача працівників веде до конкуренції за них і, як наслідок, зростання запропонованих зарплат, яке, зазначають автори огляду, випереджає зростання ВВП, інфляції та індексу споживчих цін.

Покриття дефіциту робочої сили вимагатиме, за оцінками «Яків та партнери», зростання продуктивності праці на 2,4% на рік. При цьому за останні п’ять років фактичне зростання цього показника було вдвічі меншим від необхідного.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Росія не сумнівається, що санкції Заходу триватимуть багато років

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *