Путін прибув на Близький Схід, щоб поговорити про нафту та війну в Україні з саудівським наслідним принцом

Володимир Путін у середу прибув до Об`єднаних Арабських Еміратів, а потім відправиться до Саудівської Аравії, щоб зустрітися з наслідним принцом Мохаммедом бін Салманом
Путіна зустрів міністр закордонних справ Об'єднаних Арабських Еміратів шейх Абдалла бін Заїд бін Султан Аль-Нахайян після прибуття в міжнародний аеропорт Абу-Дабі 6 грудня 2023 року. Фото - Sputnik

Це рідкісна поїздка російського диктатора за кордон, в ході якої будуть обговорюватись такі теми, як видобуток нафти, ОПЕК+ і війни в Секторі Газа та Україні.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, зустріч Путіна з принцом Мохаммедом бін Салманом стала необхідною президенту країни-агресора після того, як ціни на нафту впали, незважаючи на обіцянку ОПЕК+, яка об’єднує Організацію країн-експортерів нафти та її союзників на чолі з Росією, щодо подальшого скорочення видобутку.

Путін прибув спочатку в ОАЕ до Абу-Дабі в середу для переговорів з президентом країни шейхом Мухаммедом бін Заїдом аль-Нахайяном в Абу-Дабі. Потім він має поїхати до Саудівської Аравії для своєї першої особистої зустрічі з Мохаммедом бін Салманом з жовтня 2019 року.

У Кремлі заявили, що обговорять енергетичну співпрацю, в тому числі в рамках ОПЕК+, члени якої видобувають понад 40% світової нафти.

Тісна російсько-саудівська координація в цьому форматі є надійною гарантією збереження стабільної та прогнозованої ситуації на світовому ринку нафти

– заявили в Кремлі.

Останній візит глави Кремля в регіон був у липні 2022 року, коли він зустрівся з верховним лідером аятолою Алі Хаменеї в Ірані.

Про поїздку стало відомо тільки напередодні. Путін, який рідко залишає Росію з початку війни в Україні, має намір поговорити з наслідним принцом країни-найбільшого у світі експортера нафти, лише через кілька днів після того, як розбіжності призвели до затримки ключової зустрічі ОПЕК+.

Вони також обговорять війну між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС, ситуацію в Сирії та Ємені, а також ширші питання, такі як забезпечення стабільності в Перській затоці, повідомили в Кремлі. Помічник Кремля сказав, що мова також буде йти про Україну.

Після цього візиту Путін прийме президента Ірану Ебрагіма Раісі в Москві в четвер, повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін їде до Саудівської Аравії та ОАЕ, потім до нього приїде президент Ірану

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *