Сину Джо Байдена висунули дев`ять звинувачень у кримінальних справах

Федеральне велике журі в Каліфорнії висунуло Хантеру Байдену звинувачення за дев’ятьма епізодами, включаючи несплату податків, заниження своїх доходів і перебільшення своїх витрат у податкових деклараціях у період між 2016 і 2019 роками
У 2024 році син президента може постати перед судом за двома кримінальними справами. Фото - AP.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Politico, в Делавері також висунуто окремі кримінальні звинувачення за незаконне володіння зброєю, і син президента може зіткнутися з двома кримінальними процесами наступного року, в той час як його батько балотується на другий президентський термін проти Дональда Трампа, який теж має обвинувачення в чотирьох кримінальних справах.

Справи Хантера Байдена порушив спеціальний прокурор Девід Вайс, прокурор штату Делавер, який тривалий час керував федеральним розслідуванням справи сина президента.

Нові звинувачення включають ухилення від сплати податків, подання неправдивих декларацій, несвоєчасне подання декларацій і несплату федеральних податків. За ними максимальний можливий термін ув’язнення – 17 років, хоча згідно з федеральними правилами підсудні зазвичай отримують менші терміни.

Кожне з податкових звинувачень визначає дії Байдена-молодшого як «навмисні», що його захист заперечує, оскільки він визнав, що роками бореться з наркотичною залежністю.

Прокурори визнають ці проблеми в пунктах обвинувачення, але кажуть, що Байден щедро витрачався на «екстравагантний спосіб життя», ухиляючись від податків, включаючи оплату «наркотиків, ескорту та подруг, розкішних готелів та оренди нерухомості, екзотичних автомобілів, одягу та інших речей особистого характеру».

Звинувачення висунуті на тлі спроб республіканців Палати представників пов’язати президента Джо Байдена з бізнесом його сина в рамках розслідування імпічменту, хоча розслідування не дало жодних доказів того, що Байден-старший вчиняв будь-які дії як президент або віце-президент для корумпованого збагачення своєї сім’ї.

Розгляд податкової справи тривав роками. Фінансові операції Хантера Байдена привернули увагу федеральних правоохоронних органів у 2018 році. Після багатьох років розслідування Вайс, призначений Трампом прокурор США в Делавері, розглядав можливість пред’явлення податкових звинувачень у Каліфорнії, де жив Байден, коли він нібито не сплатив податки. Для цього Вайсу потрібно було співпрацювати з федеральним прокурором Каліфорнії або отримати спеціальні повноваження від Міністерства юстиції.

Восени 2022 року Вайс обговорював партнерство з Мартіном Естрадою, прокурором США Центрального округу Каліфорнії. Але Естрада відмовився бути «співрадником» у цій справі, як він пізніше сказав слідчим Конгресу. Натомість Естрада сказав, що запропонував Вайсу офісне приміщення та адміністративну підтримку.

Через кілька місяців команда Вайса домовилася про угоду про визнання провини з сином президента, згідно з якою він повинен був визнати себе винним у двох податкових проступках. Натомість Байден не отримав би тюремне ув’язнення за звинуваченнями в сплаті податків або зброї та отримав би захист від майбутніх кримінальних звинувачень.

Але після того, як федеральний суддя тиснув на прокурорів і адвокатів Хантера Байдена на липневому слуханні щодо деталей угоди, вона провалилася. Потім, у серпні, генеральний прокурор Меррік Гарленд призначив Вайса спеціальним прокурором, що офіційно уповноважило його висувати кримінальні звинувачення в будь-якій точці країни. У вересні Вайс звинуватив Хантера Байдена в штаті Делавер у тому, що він володів зброєю, будучи споживачем наркотиків, і збрехав що він нібито придбав цю зброю в 2018 році.

Звинувачення, висунуті Хантеру Байдену, набагато численніші та серйозніші, ніж пара злочинів, у яких він погодився визнати себе винним згідно з попередньою угодою.

Також раніше ми писали про те, що колишній бос Формули-1 Берні Екклстоун визнав себе винним у шахрайстві

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version