В Росії заарештували підозрюваного у справі про вибухи на БАМ: що відомо про підривника

Центральний районний суд Омська заарештував до 30 січня громадянина Білорусі Сергія Єрємєєва, якого обвинувачують у підриві двох потягів на Байкало-Амурській магістралі
Суд в Омську заарештував підозрюваного у справі про підрив поїздів на БАМ. Фото - Wikimedia Commons

Про це повідомляє російське агентство ТАСС, інформує «Kreschatic».

Згідно з повідомленням агентства, у суді Єрємєєв пояснив свої дії тим, що хотів паралізувати рух на залізниці, щоб перешкодити перевезенню військових вантажів.

Я написав у поясненні, що через БАМ зараз везуть боєприпаси. Головна мета була перешкодити руху

– цитує ТАСС слова обвинуваченого.

За версією слідства, Єремєєв привіз до Росії з Білорусі не менш як сім невстановлених вибухових пристроїв, які йому восени 2023 року передали «учасники організованої злочинної групи». За провезення вибухівки та підриви на БАМі, пише ТАСС, Єрмеєв отримав грошову винагороду.

Перший підрив потяга на БАМі стався увечері 29 листопада. Тоді в Північномуйському тунелі загорівся вантажний ешелон. На час усунення наслідків пожежі потяги пустили об’їзною колією, на якій 30 листопада стався другий підрив. В обох випадках українські ЗМІ писали, що до вибухів причетні українські спецслужби. Зокрема, джерело «Української служби Бі-бі-сі» заявило, що другий потяг, який об’їжджав закриту ділянку тунелю, «потрапив у пастку СБУ».

7 грудня ФСБ РФ заявила, що у справі про підриви було затримано громадянина Білорусі, який діяв на користь українських спецслужб.

Також раніше ми писали про те, що російські ЗМІ повідомили про «рейд українських диверсантів» на Білгородщину, влада регіону назвала це «фейком»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *