Фінляндія тимчасово відкрила два КПП на кордоні з Росією

Два прикордонні переходи на східному кордоні Фінляндії з Росією - Ваалімаа та Ніірала - відновили роботу з 14 грудня
Опівночі відкрився найбільш завантажений прикордонний перехід на східному кордоні – Ваалімаа. Фото - Yle

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на видання Yle, КПП працюватимуть протягом місяця. При цьому влада Фінляндії попередила, що східний кордон знову закриється у разі напливу прохачів притулку, які прибувають з боку Росії.

Журналісти зазначають, що основний потік на КПП Ваалімаа поки що рухається до Росії. До 8 години ранку 14 грудня кордон із Росією перетнули 324 особи. До Фінляндії прибули 124 особи. Більшість тих, хто перетинав кордон, мали подвійне громадянство або посвідку на проживання, і жоден з тих, хто прибув до Фінляндії, поки не запросив притулку.

Фінляндія почала закривати пункти пропуску на кордоні з Росією через різке збільшення кількості мігрантів, які просять притулку на КПП. Спочатку було закрито лише кілька із них, з 30 листопада припинили роботу всі дев’ять пунктів на фінсько-російському кордоні.

Фінські політики говорили про те, що за збільшенням числа мігрантів може стояти влада Росії. Водночас, російські та фінські журналісти, які вивчили чати мігрантів, не знайшли слідів будь-якої «скоординованої діяльності» з боку російської влади щодо їхнього залучення до регіону.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Кремлі звинуватили Фінляндію в «русофобській позиції» через закриття кордону

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *