Війна в Ізраїлі: знайдено першого вбитого заручника, США наполягають на зниженні інтенсивності операцій

Високопоставлений чиновник Сполучених Штатів сказав, що Палестинська адміністрація «зрештою буде прагнути відіграти певну роль у Газі», і це те, про що США говорять з владою
Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху вітає радника з національної безпеки США Джейка Саллівана в Тель-Авіві, 14 грудня 2023 р. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic», ці коментарі прозвучали напередодні запланованої зустрічі між радником Білого дому з національної безпеки Джейком Салліваном і палестинським президентом Махмудом Аббасом у місті Рамалла на Західному березі річки Йордан у п’ятницю для обговорення війни в Газі.

Раніше Вашингтон припускав, що палестинська влада повернеться до Гази та відіграватиме ключову роль у будь-якому післявоєнному сценарії, якщо ХАМАС буде усунено від влади.

Тим часом ізраїльський спецназ знайшов тіло 28-річного заручника, який утримувався в секторі Газа ХАМАС після нападу 7 жовтня на півдні Ізраїлю, повідомили ізраїльські військові.

Президент США Джо Байден і Джейк Салліван обговорили згортання високоінтенсивних операцій Ізраїлю в секторі Газа з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, повідомив Reuters високопоставлений чиновник США. Салліван сказав ізраїльському телеканалу Channel 12, що мав «конструктивні» переговори з Нетаньяху про перехід Ізраїлю до більш точної та цілеспрямованої фази операцій, не повідомляючи подробиць або часових рамок. New York Times повідомила, що США наполягають на зміні до нового року.

Байден заявив, що хоче, щоб Ізраїль «зосередився на тому, як рятувати життя цивільних» у Газі. За його словами, це означало «не припинити переслідувати ХАМАС, а бути обережнішим». Представник Білого дому заявив, що він хоче, щоб війна Ізраїлю в Газі «закінчилася якомога швидше», але США не диктують Ізраїлю терміни.

Палестинські телекомунікаційні компанії повідомили, що всі послуги зв’язку та Інтернету були повністю відключені в Газі в четвер.

Ізраїльські військові заявили, що солдати зазнали дисциплінарних стягнень за порушення кодексу поведінки під час «оперативної діяльності» біля мечеті в місті Дженін на Західному березі. На відео було видно, як солдати співають ханукальні пісні та висміюють ісламський заклик до молитви через гучномовець у мечеті під час рейду. Інцидент стався під час триденних рейдів на окупованому Західному березі річки Йордан.

Палестинська футбольна асоціація заявляє, що задокументувала вбивство 85 палестинських спортсменів, включаючи 55 футболістів і 30 гравців в інших видах спорту, з початку війни, повідомляє палестинське інформаційне агентство Wafa. Асоціація заявила у звіті в четвер, що ізраїльські сили «цілили в палестинських спортсменів і в спортивні об’єкти, особливо футболістів і президентів клубів, адміністраторів, арбітрів та інших», повідомляє Wafa.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: ХАМАС готовий до переговорів, ЦАХАЛ продовжить війну «з міжнародною підтримкою або без неї»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version