Проблем не було, тепер будуть – Путін погрожує Фінляндії через її вступ в НАТО

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія не мала жодних проблем з Фінляндією до того, як цю країну «затягли до НАТО»
Путін заявив, що Росія не мала проблем з Фінляндією до її вступу до НАТО. Фото - росЗМІ

У нас що були з Фінляндією якісь суперечки? Усі суперечки, зокрема територіального характеру в середині XX століття, давно вирішені

– сказав Путін в інтерв’ю журналісту Павлу Зарубіну у програмі «Москва. Кремль. Путін» на телеканалі «Росія-1», повідомляє Інтерфакс.

Проблем не було. Тепер будуть. Тому що ми тепер створюватимемо Ленінградський військовий округ і концентруватимемо там певні військові підрозділи. Навіщо їм це треба, нісенітниця якась просто

– заявив Путін.

Як повідомляє «Kreschatic», при цьому Путін підкреслив, що «Росія не має жодних резонів, ніякого інтересу, ані геополітичного, ані економічного, ані військового — воювати з країнами НАТО».

У нас немає з ними жодних територіальних претензій один до одного, немає бажання зіпсувати з ними відносини

– заявив він.

Влада США, як «господарі НАТО», не може цього не розуміти, сказав Путін.

Я гадаю, що президент Байден це розуміє. Це просто фігура мови для того, щоб обґрунтувати свою хибну політику на російському напрямі

– заявив він.

Заяву президента США про те, що Росія може напасти на НАТО, якщо не “зупинити Путіна в Україні”, Путін назвав “повною нісенітницею”.

Фінляндія стала членом НАТО 4 квітня. Країна подала заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу невдовзі після повномасштабного російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року. До цього Фінляндія не планувала відмовлятись від нейтрального статусу, який зберігала десятиліттями.

Також раніше ми писали про те, що в Кремлі відреагували на оборонну угоду США з Фінляндією

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати