Війна в Ізраїлі: нові переговори про звільнення заручників, заклики до «стійкого» припинення вогню

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив у своєму зверненні, що вбивство трьох ізраїльських заручників у Газі «розбило серце всієї нації», але він зазначив, що в інтенсивній військовій кампанії Ізраїлю немає змін після трагічного випадку
Ізраїльські війська, що діють у секторі Газа 17 грудня 2023 року. Фото - Israel Defense Forces

«Ми, як ніколи, віддані продовженню до кінця, доки не розпустимо ХАМАС, доки не повернемо всіх наших заручників», — сказав він на прес-конференції. Нагадаємо, троє ізраїльських заручників, убитих Армією оборони Ізраїлю, були без сорочок і з білим прапором, коли їх застрелили, згідно з початковим військовим розслідуванням.

Тим часом, як повідомляє «Kreschatic», Ізраїль, схоже, веде нові переговори щодо повернення заручників, утримуваних ХАМАС, після того, як джерело повідомило, що глава ізраїльської розвідки зустрівся з прем’єр-міністром Катару, країни-посередника в ізраїльсько-палестинському конфлікті.

Керівник ізраїльської розвідувальної служби Моссад Девід Барнеа зустрівся з прем’єр-міністром Катару Мухаммедом бін Абдулрахманом Аль Тані ввечері в п’ятницю, повідомляє агентство Reuters з джерела, обізнаного з цим питанням.

Велика Британія та Німеччина закликали до «стійкого» припинення вогню в конфлікті в секторі Газа, попереджаючи, що «занадто багато мирних жителів було вбито» Ізраїлем, незважаючи на його право усунути загрозу, яку представляє ХАМАС. Значно змінивши тон, міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон у спільній статті з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок написав: «Нашою метою не може бути просто припинення бойових дій сьогодні. Це має бути мир на дні, роки, покоління. Тому ми підтримуємо припинення вогню, але тільки якщо воно буде стійким.

Сотні протестувальників знову вийшли на вулиці Тель-Авіва. Багато хто скандував «Домовся!» у закликах до якнайшвидшого узгодження угоди щодо порятунку решти заручників.

Філіп Лаццаріні, директор агентства ООН у справах палестинських біженців, засудив «кампанії наклепу проти палестинців і тих, хто надає їм допомогу», сказавши, що він «нажаханий». Виступаючи перед журналістами на Глобальному форумі біженців, Лаццаріні сказав: «Ця війна також ведеться на екранах телевізорів і в соціальних мережах. Це також медійна війна. Мене жахають наклепницькі кампанії проти палестинців і тих, хто надає їм допомогу».

Читайте також: Війна в Ізраїлі: ЦАХАЛ випадково вбив трьох ізраїльських заручників, європейські авіакомпанії відновлять рейси до Тель-Авіва

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *