Я ніколи не читав «Майн Кампф» – Трамп виправдовується через свої скандальні заяви про іммігрантів

Колишній президент Дональд Трамп у вівторок відкинув порівняння себе з Адольфом Гітлером, і в той же час знову повторив свою заяву про те, що іммігранти без документів «знищують кров нашої країни»
Трамп каже, що «ніколи не читав Майн Кампф», заперечуючи порівняння з Гітлером. Фото - The Washington Post

Це правда, вони нищать кров нашої країни. Їм не подобається, коли я це сказав. Але я ніколи не читав «Майн кампф»

– сказав Трамп, маючи на увазі політичний маніфест Гітлера.

Вони сказали: «О, це сказав Гітлер». Але все зовсім не так. Тепер вони приїжджають з усього світу. Ми поняття не маємо. Вони можуть бути здоровими, вони можуть бути дуже нездоровими, вони можуть принести хворобу, яка пошириться в нашій країні. Але вони приносять злочинність.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Washington Post, заяви Трампа, зроблені на заході «Commit to Caucus», прозвучали тоді, коли він зіткнувся з негативною реакцією з боку істориків, захисників громадянських прав, груп прав іммігрантів, деяких республіканців і самого Байдена за припущення, що іммігранти без документів «отруюють кров нашої країни». Ця риторика викликала порівняння з ідеями Гітлера про чистоту крові.

Незважаючи на ці порівняння, Трамп кілька разів повторював подібну заяву, зокрема під час передвиборчого заходу в Нью-Гемпширі минулими вихідними та в дописі на Truth Social, у якому він сказав, що іммігранти без документів «отруюють кров» країни.

трамп
Фото – The Washington Post

Трамп і раніше використовував схожу риторику по відношенню до іммігрантів. Він розпочав свою кампанію 2016 року, назвавши незадокументованих іммігрантів із Мексики «ґвалтівниками», які привезли «наркотики» та «злочинність». Проте його останні заяви прозвучали на тлі стурбованості експертів та істориків, що другий термін Трампа буде більш екстремальним, ніж його перший. Трамп вже пообіцяв запровадити масову депортацію та відновити заборону на в’їзд для вихідців із країн з мусульманським населенням. Раніше The Washington Post також повідомляла, що соратники Трампа обговорювали застосування Закону про повстання в день інавгурації для розгортання військових для внутрішніх правоохоронних органів.

Залишилося менше місяця до партійних зборів, і Трамп залишається безперечним лідером опитування серед Республіканської партії. Зауваження Трампа у вівторок, зроблені на фоні двох різдвяних ялинок, охоплювали низку тем, включаючи Різдво, дискримінацію християн, дотації для фермерів, висунуті проти нього звинувачення, його неправдиві заяви про те, що вибори 2020 року були вкрадені і податок на смерть. Він висміював президента Байдена, стверджуючи, що країна «тепер у більшій небезпеці через Третю світову війну, ніж будь-коли раніше». І він знову похвалив лідера правих популістів Угорщини Віктора Орбана, який виступає за «неліберальну демократію», описуючи його як «великого джентльмена» та «боса».

Промова прозвучала через кілька годин після того, як Верховний суд Колорадо заборонив Трампу брати участь у президентських виборах штату, постановивши, що він брав участь у повстанні 6 січня 2021 року. Однак Трамп не коментував це рішення на заході в Айові.

Проте Стівен Ченг, речник передвиборчої кампанії Трампа, сказав з цього приводу наступне:

Верховний суд Колорадо сьогодні ввечері виніс абсолютно неправильне рішення, і ми негайно подамо апеляцію до Верховного суду Сполучених Штатів і одночасний запит на призупинення цього глибоко недемократичного рішення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Трампа звинувачують у фашистській риториці після його заяви, що іммігранти «отруюють кров нашої країни»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *