Війна в Ізраїлі: Байден поговорив з Нетаньяху, комунальний колапс в Газі, критика резолюції ООН

У суботу Джо Байден обговорив питання Гази з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, повідомили в Білому домі
Війська ЦАХАЛ, які діють у секторі Газа. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic», Байден відмовився розповідати деталі своєї розмови з Нетаньяху, сказавши журналістам, що це була «приватна розмова». Головний союзник Ізраїлю продовжив свою підтримку, висловлюючи занепокоєння щодо зростання кількості жертв і гуманітарної кризи в Газі.

Але він додав: «Я не просив про припинення вогню».

Тим часом ізраїльські військові заявили в неділю, що вісім солдатів були вбиті в секторі Газа, підтвердивши 154 бойові втрати з початку наземної операції 20 жовтня, повідомляє Reuters.

ЮНІСЕФ заявив у суботу, що служби водопостачання та санітарії в Газі знаходяться на межі колапсу. Також в організації заявили, що погіршення гуманітарної ситуації підвищує ризик широкомасштабних спалахів захворювань.

Два літаки Збройних сил Катару з допомогою для палестинців попрямували до Ель-Аріша, Єгипет. У суботньому повідомленні міністерство закордонних справ Катару повідомило, що два літаки з 33 тоннами допомоги, що складається з продовольства та медичних товарів, прямують до Гази.

Директор у справах БАПОР Томас Уайт повторив заяву про відсутність безпеки в секторі Газа, оскільки понад 1,9 мільйона палестинців залишаються переміщеними внаслідок атак Ізраїлю. У Х в суботу Вайт написав: «Люди в Газі – це люди. Це не фігури на шашковій дошці – багато хто вже по кілька разів зміщувався. Ізраїльська армія просто наказує людям рухатися в райони, де тривають авіаудари. Немає безпечного місця, нікуди піти».

Фото – Israel Defense Forces

У відповідь на ухвалення Радою Безпеки ООН резолюції про надання допомоги Газі «Лікарі без кордонів» заявили, що вона «надзвичайно не відповідає вимогам для вирішення кризи в Газі». У серії твітів у суботу MSF зазначила: «Пом’якшена резолюція щодо #Gaza не забезпечить масштабне збільшення та швидкий потік необхідної гуманітарної допомоги, оскільки бомби продовжують падати на палестинських мирних жителів, змушуючи масове переміщення, і унеможливлюючи доступ до життєво важливої медичної та гуманітарної допомоги».

Читайте також: Війна в Ізраїлі: ООН прийняла резолюцію про надання допомоги Газі, Єврокомісія ухвалила пакет допомоги Палестині

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version