Війна в Ізраїлі: новий план припинення бойових дій, ЦАХАЛ поніс найбільші денні втрати з початку наземної операції

За даними представників охорони здоров'я Гази, в одному з найбільш смертоносних ударів у війні щонайменше 70 людей, у тому числі щонайменше 12 жінок і семеро дітей, були вбиті під час атаки на табір біженців Магазі на схід від Дейр-ель-Балаха ввечері в неділю
Війська ЦАХАЛ, які діють у секторі Газа 25 грудня. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic», ізраїльські військові заявили, що перевіряють інцидент. Представник Армії оборони Ізраїлю сказав: «Незважаючи на виклики, створені терористами ХАМАС, які діють у цивільних районах Гази, Армія оборони Ізраїлю дотримується міжнародного права, включаючи вжиття можливих заходів для мінімізації шкоди цивільному населенню».

Ісламський джихад, войовнича група, пов’язана з ХАМАС, заявила, що делегація на чолі з її лідером у вигнанні Зіядом аль-Нахлалою перебувала в Каїрі в неділю. Його приїзд відбувся після переговорів, у яких останніми днями був присутній глава ХАМАС Ісмаїл Ханія. Бойовики наразі заявили, що не обговорюватимуть звільнення заручників, доки Ізраїль не припинить війну в Газі, тоді як ізраїльтяни кажуть, що готові обговорювати лише тимчасову паузу у бойових діях.

Ізраїльські ЗМІ повідомили в неділю, що Єгипет запропонував ХАМАС триетапну угоду, яка триватиме кілька тижнів і в кінцевому підсумку завершиться звільненням усіх заручників і припиненням бойових дій і виведенням ізраїльських військ з Гази. «На перший погляд, план здається формулою, яку обидві сторони із задоволенням відкинули б», — написала газета Haaretz.

Ізраїльські військові заявили, що в неділю 10 їхніх солдатів були вбиті минулої доби після п’ятьох вбитих минулого дня, що є найгіршими дводенними втратами з початку листопада. Через ці смерті загальна кількість солдатів ЦАХАЛу, убитих у Газі з початку наземного штурму 27 жовтня, досягла 154 осіб.

Війна Ізраїлю проти Гази призвела до «дуже високої ціни» для ізраїльських солдатів, заявив ізраїльський прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху своєму кабінету в неділю. «Це важкий ранок після дуже важкого дня боїв у Газі. Війна вимагає від нас дуже великої ціни, однак у нас немає вибору [крім як] продовжувати боротьбу».

Тисячі марокканців вийшли на вулиці Рабату в неділю, виступаючи проти війни Ізраїлю проти Гази та нормалізації відносин Марокко з Ізраїлем. Натовп із близько 10 000 людей у Рабаті засудив те, що лідери протесту назвали «війною на винищення», повідомляє Agence France-Presse.

Літак збройних сил Катару з 14 тоннами допомоги для палестинців у Газі прибув у неділю в Ель-Аріш, Єгипет, повідомило катарське державне інформаційне агентство QNA. Завдяки недільній доставці допомоги загальна кількість катарських літаків, надісланих до Гази, досягла 50 із загальною кількістю 1548 тонн допомоги.

Чотири вантажівки з 33 тоннами допомоги від БАПОР та Всесвітньої продовольчої програми також прибули до Гази, повідомило БАПОР у неділю.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: Байден поговорив з Нетаньяху, комунальний колапс в Газі, критика резолюції ООН

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *