В Кремлі заявили, що склали список західних активів, які готові арештувати чи конфіскувати

У п’ятницю Кремль попередив Захід, що у нього є список американських, європейських та інших активів, які будуть конфісковані, якщо лідери G7 вирішать піти вперед і конфіскувати 300 мільярдів доларів із заморожених резервів російського центрального банку
Пєсков каже, що в нього є список. Фото - Sputnik

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, лідери Великої сімки обговорять нову юридичну теорію, яка дозволить конфіскувати заморожені російські активи, коли вони зустрінуться в лютому, повідомили в четвер два джерела, знайомі з планами, і британський чиновник.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що будь-який такий крок Заходу буде рівнозначний «крадіжці», порушуватиме міжнародне право і підриватиме резервні валюти, світову фінансову систему та світову економіку.

Це буде суттєвий удар по основних параметрах міжнародної економіки, це підірве міжнародну економіку

– сказав Пєсков журналістам.

Це підірве довіру інших країн до Сполучених Штатів, а також до ЄС як економічних гарантів. Тому такі дії чреваті дуже і дуже серйозними наслідками.

На запитання, чи існує конкретний перелік західних активів, які Росія може конфіскувати у відповідь, Пєсков відповів: “Так. Існує”.

Він відмовився повідомити, які конкретно активи в списку.

Фото – censor.net

Після того, як у 2022 році президент Володимир Путін ввів війська в Україну, Сполучені Штати та їхні союзники заборонили операції з центральним банком і міністерством фінансів Росії, заблокувавши близько 300 мільярдів доларів суверенних російських активів на Заході.

Офіційні особи США та Великої Британії працювали в останні місяці, щоб прискорити зусилля з конфіскації російських активів, знерухомлених у Бельгії та інших європейських містах, і сподіваються, що лідери G7 погодяться виступити з більш рішучою заявою під час зустрічі наприкінці лютого, приблизно до другої річниці вторгнення Москви в Україну, повідомили Reuters три джерела.

Нагадаємо, також раніше ми писали про те, що в Росії пообіцяли конфіскувати західні активи, якщо ЄС передасть заморожені російські кошти Україні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version