Норвегія дозволила Україні пряму закупівлю своєї зброї та оборонної продукції

Уряд Норвегії дав дозвіл Україні робити пряму закупівлю зброї та оборонної продукції власної оборонної промисловості.
Фото - liga.net

Як інформує «Хрещатик» з посиланням на «Укрінформ», про це річ йде у пресрелізі уряду.

Так, голова зовнішньополітичного відомства Норвегії Еспен Барт Ейде повідомив про те, що у надзвичайній безпековій ситуації, що склалася в результаті агресивної війни Росії, дуже важливо продовжувати підтримувати Україну. Адже підтримка Києва вкрай важлива для безпеки Норвегії та Європи вцілому.

При цьому він додав:

Нам необхідно планувати можливе продовження незаконної агресивної війни. Саме тому уряд нашої країни вирішив дозволити прямі продажі зброї та пов’язаної від   норвезької оборонної промисловості в Україну.

Дане рішення набуває чинності з першого січня 2024 року. Окрім того, така зміна політики означає, що норвезькі компанії матимуть можливість звертатися до зовнішньополітичного відомства Норвегії за ліцензією на експорт для прямих продажів зброї та оборонної продукції в Україну.

В цей же час у Міністерстві закордонних справ Норвегії зазначили, що експортні ліцензії для прямих продажів будуть надаватися у кожному конкретному випадку.

Наостанок у пресрелізі йдеться про наступне:

Абсолютно всі заявки будуть ретельно оцінені. Контроль і надалі буде відбуватись в суворих і відповідальних рамках, відповідно до норм експортного контролю Норвегії.

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли про те, як мікрочіпи для систем озброєння потрапляють до підсанкційної Росії.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version