Уряд Польщі готовий підписати угоду з фермерами для припинення блокади кордону

Голова Міністерства сільського господарства й розвитку Польщі вирішив надати письмові гарантії виконання трьох вимог фермерів-протестувальників.
Україна вигадала спосіб, як оминути блокаду польського кордону. Фото - Суспільне

Як інформує «Хрещатик» з посиланням на Rzeczpospolita, міністр сільського господарства й розвитку села Польщі Чеслав Секерський у суботу, шостого січня на території Жешуві поставить підпис під угодою з представниками руху «Ошукане село», аби вони змогли припинити блокувати пункт перетину кордону з Україною в Медиці.

Згідно з даними видання, Секерський вирішив надати письмові гарантії виконання трьох вимог фермерів-протестувальників – надання субсидій на кукурудзу, гарантії непідвищення податків і дешеві кредити.

В матеріалі газети йдеться, що стосовно субсидій, Польща звернулась до Європейської комісії, аби отримати схвалення, скасування підвищення податку на двадцять один відсоток, має затвердити Сейм Польщі, а гарантування кредитів забезпечать місцеві органи влади, які потім отримають компенсацію з державного бюджету.

Відомо, що «Ошукане село» також публічно вимагало поширити заборону на імпорт сільгосппродукції з України на додаткові продукти, такі як м’які фрукти, цукор, спирт, мед, яблучний концентрат, яйця та м’ясо птиці.

Хоча про схвалення частини вимог уряд Польщі повідомив аграріїв, ті вимагали гарантій в письмовому вигляді і саме тому Секерський нібито поїде до Жешува в суботу для укладання угоди. Після цього фермери мають припинити блокаду. Водночас джерела Rzeczpospolita стверджують, що міністр станом на вечір п’ятниці поки не ухвалив остаточного рішення.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що у Польщі сталася ДТП з українцями.

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *