Назвали Нарендру Моді «клоуном» і «терористом»: між Індією і Мальдівами спалахнув конфлікт з непередбачуваними наслідками

Одна з найбільших туристичних платформ Індії в понеділок призупинила бронювання авіаквитків на залежні від туризму Мальдіви після зневажливих публікацій у соціальних мережах проти прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді, які погіршили відносини між південноазіатськими сусідами
Індійсько-Мальдівський конфлікт загострюється, туристичні агентства призупиняють бронювання авіаквитків на острови. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, Індія та Росія направляють найбільше туристів на Мальдіви (близько 209 000 кожна торік) – ланцюжок залитих сонцем островів в Індійському океані, де розташовано багато розкішних курортів. За даними Світового банку, туризм становить майже третину її економіки.

Співзасновник і виконавчий директор EaseMyTrip (другою за величиною платформою онлайн-бронювання подорожей в Індії з часткою ринку в 22%) Прашант Пітті заявив, що бронювання на Мальдіви призупинено «на невизначений термін».

Незважаючи на те, що Нью-Делі та Мале традиційно мали тісні стосунки, їх відносини стали напруженими відтоді, як президент Мохамед Муїцзу прийшов до влади в листопаді, вигравши вибори на кампанії «Індія геть».

Індія Мальдіви
Фото – Reuters

Суперечка щодо коментарів трьох мальдівських міністрів, які тепер відсторонені, щодо Моді, виникла саме тоді, коли Муїцзу відправляється до Китаю під час свого першого державного візиту 8-12 січня, порушуючи конвенцію більшості лідерів Мальдів, які обирають Нью-Делі для свого першого міжнародного візиту.

Ми вирішили піти на цей крок, тому що це повинна зробити будь-яка нація, яка поважає себе. Заяви, які ми почули від представників уряду Мальдів, були вкрай принизливими для країни

– сказав Пітті Reuters.

Уряд Мальдів відсторонив заступників міністра Мальшу Шаріф, Маріям Шиуну та Абдуллу Махзума Маджида за те, що вони назвали Моді «клоуном», «терористом» і «маріонеткою Ізраїлю» у соціальній мережі X.

Нью-Делі викликав посла Мальдів Ібрагіма Шахіба через день після того, як індійська місія в Мале «рішуче підняла питання та висловила занепокоєння» міністерству закордонних справ Мальдів у неділю, повідомило джерело, обізнане з цим питанням.

Верховний комісар Індії на Мальдівах Муну Махавар також провів «заздалегідь домовлену» зустріч із міністерством закордонних справ Мальдів у понеділок, повідомила індійська місія в X.

В 2024 році Мальдіви планують прийняти 2 мільйони туристів.

Також раніше ми писали про те, що Росія успішно обійшла санкції щодо своєї нафти, майже вся вона йде до Китаю та Індії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *