Президент Еквадору оголосив у країні стан війни

Понад 130 тюремних охоронців та інших співробітників утримуються в заручниках ув'язненими щонайменше в п'яти в'язницях навколо Еквадору, який переживає ескалацію насильства в останні дні, яку президент вже назвав війною
Озброєні банди тримають у заручниках персонал в'язниці, військові на бронетехніці патрулюють історичний центр міста. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, президент Даніель Нобоа, який пообіцяв розв’язати проблему безпеки, спричинену зростанням груп наркоторговців, які транспортують кокаїн через Еквадор, у вівторок назвав 22 банди терористичними організаціями, зробивши їх офіційними військовими цілями.

Ми перебуваємо у стані війни, і ми не можемо поступитися перед обличчям цих терористичних груп

– сказав Нобоа радіостанції Canela Radio.

Захоплення заручників, яке почалося вранці в понеділок, і втеча лідера банди Los Choneros Адольфо Масіаса з в’язниці на вихідних спонукали Нобоа оголосити 60-денний надзвичайний стан.

війна в Еквадорі
Фото – Reuters

Він посилив указ у вівторок після серії вибухів по всій країні та драматичного захоплення телевізійної станції озброєними людьми в прямому ефірі.

Уряд заявив, що насильство є реакцією на план Нобоа побудувати нову в’язницю суворого режиму для лідерів банд.

У в’язницях Еквадору близько 1500 колумбійців, сказав Нобоа радіостанції, додавши, що в’язні з Колумбії, Перу та Венесуели складають 90% ув’язнених іноземців.

Колумбія, як і багато інших країн Латинської Америки, висловила свою підтримку уряду Еквадору і заявила в середу, що посилить військову присутність і контроль уздовж майже 600-кілометрового спільного кордону.

Також раніше ми писали про те, що в світі назріває чергова війна: Венесуела готується до анексії Гаяни

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *