Ми добре підготувались – Байден надіслав приватне повідомлення Тегерану

Після другої ночі американсько-британських ударів у Ємені проти підтримуваних Іраном хуситів зростає побоювання ширшого регіонального конфлікту
Байден надіслав приватне повідомлення Тегерану на тлі авіаударів. Фото - theguardian.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, Джо Байден заявив у суботу, що Сполучені Штати надіслали Тегерану приватне повідомлення про те, що «ми впевнені, що ми добре підготувались», після другої ночі ударів США та Великобританії по підтримуваних Іраном хуситам в Ємені.

Розмовляючи з журналістами на галявині Білого дому в суботу вранці, по дорозі з Вашингтона до Кемп-Девіда в Меріленді, президент США відмовився вдаватися в подробиці і перейшов до відповідей на запитання про вибори в Тайвані.

хусити
Єменські хусити. Фото – hromadske.ua

Його коментарі були зроблені після того, як нова серія авіаударів вразила радіолокаційну установку хуситів, викликавши додаткові побоювання щодо ширшого регіонального конфлікту. Це сталося на тлі занепокоєння щодо світової економіки, безпеки цивільного населення, а також подальшої негативної реакції в США з боку прогресивних членів Демократичної партії, які засудили рішення Байдена завдати ударів по Ємену, не заручившись підтримкою Конгресу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що єменські хусити пообіцяли «сильну» відповідь США і заявили, що продовжать атакувати кораблі в Червоному морі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *