Війна в Ізраїлі: Нетаньяху пообіцяв продовжувати війну до перемоги, годинник «швидко цокає назустріч голоду» в Секторі Газа

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що «ніхто не зупинить» Ізраїль у його війні проти ХАМАС, включаючи Міжнародний суд у Гаазі, де Південна Африка цього тижня порушила справу проти Ізраїлю, звинувачуючи його в геноциді
Чоловік запалює свічки з нагоди 100 днів з початку війни під час протесту проти прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху та чинного уряду Ізраїлю в Тель-Авіві, 13 січня 2024 року. Фото - timesofisrael.com.

Це можливо і необхідно продовжувати до перемоги, і ми це зробимо

– сказав Нетаньяху на телевізійній прес-конференції, заявивши, що більшість батальйонів ХАМАС у Газі «ліквідовано».

Як повідомляє «Kreschatic» голова агентства ООН у справах палестинських біженців Філіп Лаццаріні тим часом попередив, що годинник «швидко цокає назустріч голоду» в секторі Газа, куди Ізраїль заблокував постачання води та доставку більшості продовольства, палива та медичної допомоги.

Масові смерті, руйнування, переміщення, голод, втрати та горе за останні 100 днів заплямували наше спільне людство

– сказав Лаццаріні у заяві в суботу ввечері, напередодні 100-го дня війни Ізраїлю проти Гази.

Тисячі демонстрантів зібралися в суботу у Вашингтоні, округ Колумбія, закликаючи до припинення вогню в Газі, де із 7 жовтня ізраїльські війська вбили майже 24 000 палестинців. На фотографіях, опублікованих в мережі, видно, як демонстранти тримають різні плакати, включно з написами «Припиніть фінансування апартеїду зараз» і «Звільніть Палестину».

Пропалестинський демонстрант розмахує палестинським прапором біля Білого дому під час «Маршу на Вашингтон за Газу» у Вашингтоні, округ Колумбія, 13 січня 2024 року. Фото – timesofisrael.com.

Офіційний представник ХАМАС подякував Катару в суботу за відправку ліків до Гази «у світлі багатьох ризиків, які загрожують життю палестинців», повідомляє Reuters. Виступаючи на прес-конференції в Бейруті, лідер ліванського ХАМАС Усама Хамдан сказав: «Деякі ліки будуть використовуватися для лікування ізраїльських в’язнів».

Комітет із захисту журналістів поновив свої заклики захистити журналістів у Газі та закликав припинити «вбивства журналістів ізраїльською армією». Координатор програм CPJ для Близького Сходу та Північної Африки Шеріф Мансур сказав: «Після 100 днів боїв багаторічна безкарність Ізраїлю у вбивствах журналістів повинна зіткнутися з громадськістю, дозволивши міжнародним ЗМІ та міжнародним слідчим доступ без цензури до Гази. Вбивства журналістів ізраїльською армією мають припинитися зараз».

Читайте також: Війна в Ізраїлі: чиновники відкидають звинувачення в геноциді, з Катаром досягнуто угоди про допомогу заручникам

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version