Російський депутат виступив проти війни і назвав Путіна чудовиськом: його вже оголосили в розшук

Депутата Пермської міської думи Сергія Медведєва, який розкритикував Володимира Путіна і виступив проти війни в Україні, оголошено в міжнародний розшук
Пермський депутат виступив проти війни і назвав Путіна чудовиськом. Його виключили з КПРФ і, за непідтвердженими даними ЗМІ, оголосили у розшук. Фото - detector.media

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на видання Meduza, джерело журналістів, близьке до російських силових відомств, стверджує, що Медведєва оголосили в розшук після того, як 13 січня він покинув межі Росії та виїхав до Казахстану.

Сам депутат 15 січня у розмові з кореспондентом одного з російських видань заявив, що з країни не виїжджав, але розкрити своє місцезнаходження відмовився. «Я інформацію про свій від’їзд із Росії не підтверджую. Не хочу зараз говорити, де я. Єдине, що можу сказати, – я на планеті Земля», – сказав Медведєв.

Також він повідомив, що до нього зверталися з поліції з проханням з’явитися на бесіду. «Я сказав, що обдумаю безпеку цього заходу і повідомлю своє рішення», – зазначив депутат.

протести
Фото – Reuters

31 грудня Сергій Медведєв опублікував на особистій сторінці «ВКонтакті», доступ до якої обмежений, антивоєнний пост із критикою Володимира Путіна.

Ось що в ньому йшлося:

Нехай здохне тварюка, що розв’язала криваву бійню! Нехай жорстока кара наздожене всіх винних у сотнях тисяч занапащених життів!

Страшно бачити на що перетворилася Росія. Обдурений, збожеволілий у своїй злості народ, схаменись!

Росія прокинься! Тебе вбивають!

Жахливо усвідомлювати, чудовисько, яке за цим стоїть, знову йде на вибори.

Хочу, щоб скінчилася війна!

Хочу бачити Росію вільною від путів путіна.

11 січня скріншоти посту Медведєва поширилися у прокремлівських телеграм-каналах. Після цього у керівництві Комітету КПРФ Пермського краю заявили, що виключили депутата з партії, а потім і з фракції комуністів у Пермській гордумі. Далі представники КПРФ запропонували зайнятися депутатом «компетентним органам».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін розлючений після знищення «Новочеркаська» і відправив в Крим «спецзагони помсти»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *