Війна в Ізраїлі: ХАМАС шантажує владу країни долею заручників, єменські хусити запустили ракету по кораблю США

Троє озброєних чоловіків, які перетнули територію Ізраїлю з Лівану, і двоє ізраїльтян були вбиті під час сутичок і обстрілу на кордоні між двома країнами в неділю, повідомили армія та медики
Війська ЦАХАЛу діють у Секторі Газа. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic», ХАМАС оприлюднив відеозапис, на якому показано трьох ізраїльських заручників, яких він утримує в Газі, у якому вони закликали уряд Ізраїлю припинити наступ на бойовики та звільнити полонених на 100-й день війни. Недатоване 37-секундне відео трьох полонених – 26, 53 і 38 років – вийшло в ефір у неділю і закінчувалося фразою: «Завтра ми повідомимо вам про їхню долю».

Керівник Хезболли Хасан Насралла заявив, що Ізраїль “зазнав поразки” в Газі і буде змушений вести переговори. Про це він заявив у телезверненні в неділю.

Американський винищувач збив протикорабельну крилату ракету, яка була випущена з підтримуваних Іраном районів бойовиків-хуситів у Ємені в бік USS Laboon у південній частині Червоного моря, повідомило Центральне командування США в неділю. Повідомлень про постраждалих або руйнування немає.

Бангладеш висловив свою підтримку Південній Африці у справі про геноцид проти Ізраїлю в Міжнародному суді. Міністерство закордонних справ Бангладеш “вітає можливість подати заяву про втручання у розгляд у належний час”.

Агентство ООН у справах палестинських біженців (БАПОР) назвало триваючу гуманітарну кризу в Газі, спричинену атаками Ізраїлю по всій смузі, які призвели до переміщення майже 2 мільйонів палестинців, однією з найскладніших у світі. У недільному твіті після 100 днів війни Ізраїлю проти Гази БАПОР заявило: «Масове руйнування, переміщення, голод і втрати за останні 100 днів заплямували нашу спільну людяність».

війна в Ізраїлі
Палестинці, які були переміщені внаслідок ізраїльського бомбардування Сектора Гази, йдуть біля кордону з Єгиптом, у Рафаху, на півдні Гази. Фото – timesofisrael.com

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та її партнери відвідали лікарню Аль-Акса в центральній частині Гази та медичний комплекс Насера в Хан-Юнісі на півдні Гази. Голова ВООЗ Тедрос Гебреєсус заявив у X (раніше Twitter), що обидві лікарні потребують «постійної підтримки та захисту, щоб продовжувати працювати», і що вони є «життєво важливими рятівними колами для пацієнтів і тисяч переміщених людей у Газі».

Товариство Червоного Півмісяця Палестини встановило намети для 315 переміщених палестинських сімей у районі Мавасі-Рафах поблизу єгипетського кордону.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: Нетаньяху пообіцяв продовжувати війну до перемоги, годинник «швидко цокає назустріч голоду» в Секторі Газа

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *