Чи буде третя світова? Іран атакував об`єкт Ізраїлю в Іраку, запустив балістичні ракети по Сирії і обіцяє ще більше помсти

Революційна гвардія Ірану заявила, що атакувала шпигунську штаб-квартиру Ізраїлю в напівавтономному регіоні Курдистану в Іраку, повідомили державні ЗМІ пізно ввечері в понеділок, тоді як елітні сили заявили, що вони також завдали ударів по Сирії проти Ісламської держави
Іран каже, що атакував «шпигунську штаб-квартиру» Ізраїлю в Іраку, обіцяє ще більше помститися. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, ці удари відбуваються на тлі занепокоєння щодо ескалації конфлікту, який поширився на Близькому Сході після початку війни між Ізраїлем і палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС 7 жовтня.

У відповідь на нещодавні звірства сіоністського режиму, що призвело до вбивства командирів гвардії та Осі опору, один з головних шпигунських штабів Моссаду в іракському Курдистані був знищений балістичними ракетами

– заявили гвардійці.

Окрім ударів на північний схід від столиці Курдистану Ербіль у житловому районі поблизу консульства США, гвардійці заявили, що вони «випустили низку балістичних ракет по Сирії та знищили виконавців терористичних операцій» в Ірані, включаючи бойовиків ІДІЛ.

ІДІЛ раніше взяв на себе відповідальність за два вибухи в Ірані цього місяця, в результаті яких загинули майже 100 людей і десятки отримали поранення біля меморіалу верховного командувача Касема Сулеймані.

Запевняємо наш народ, що наступальні дії гвардійців триватимуть до помсти за останні краплі мученицької крові

– йдеться у заяві гвардійців.

Іран
Люди збираються на демонстрацію перед штаб-квартирою ООН після ракетних атак Революційної гвардії Ірану в Ербілі. Фото – Reuters

Іран вже пообіцяв помститися за вбивство трьох гвардійців у Сирії минулого місяця, включаючи старшого командира гвардії, який служив там військовим радником.

Три джерела безпеки та іранські державні ЗМІ повідомили, що вони були вбиті в результаті ізраїльського авіаудару. Представник ізраїльських військових відмовився від коментарів, заявивши, що лише вони повинні захищати інтереси безпеки Ізраїлю.

Відкликаючи свого посланника з Тегерана, Ірак викликав тимчасового повіреного у справах Ірану в Багдаді, щоб протестувати проти ударів, повідомило міністерство закордонних справ. Було зазначено, що Багдад вживе всіх юридичних заходів проти того, що він назвав порушенням суверенітету Іраку.

Державний департамент США засудив атаки поблизу Ербіля, назвавши їх «нерозсудливими», але офіційні особи заявили, що жодні американські об’єкти не були ціллю і втрат серед США немає.

Сполучені Штати підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність Іраку

– заявила речник Ради національної безпеки Білого дому Адрієнн Вотсон.

Іран, який підтримує ХАМАС у війні з Ізраїлем, звинувачує Сполучені Штати у підтримці того, що вони називають ізраїльськими злочинами в Газі. США заявили, що підтримують Ізраїль у його кампанії, але висловили занепокоєння щодо кількості вбитих мирних палестинців.

Прем’єр-міністр іракських курдів Масрур Барзані засудив напад на Ербіль як «злочин проти курдського народу».

У результаті ударів загинули щонайменше четверо мирних жителів і шестеро отримали поранення, повідомила Рада безпеки уряду Курдистану.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Іран може почати поставки РФ балістичних ракет малої дальності

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *