Трамп знову в Білому домі? Дайте мені випити кави – Президент Європейського центрального банку не стримала емоцій (ВІДЕО)

Президент Європейського центрального банку Крістін Лагард мала нагоду зблизька спостерігати за першим президентством Дональда Трампа у Вашингтоні, коли вона керувала Міжнародним валютним фондом, можливо, саме тому вона безстрашно попереджала про небезпеку його другого президентства
Лагард зробила паузу, перш ніж висловити свою точку зору на вибори в США. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, коли Франсін Лакуа з Bloomberg Television запитала її в Bloomberg House у Давосі про майбутні вибори в США, Лагард розсмішила аудиторію, швидко піднявши чашку та сказавши: «Так, дайте мені кави».

Потім вона пояснила, наскільки складно буде для політиків, якщо Трамп повернеться до влади у 2025 році, додавши, що, звичайно, американський народ вирішує, хто очолить їхню країну.

Але, очевидно, ми всі стурбовані цим, тому що Сполучені Штати є найбільшою економікою, найбільшою оборонною країною у світі та були маяком демократії з усіма її плюсами та мінусами

– сказала вона.

Ми повинні бути надзвичайно уважними та передбачити це – так само, як ми робимо з інфляцією.

Вона сказала, що необхідно розглянути всі сценарії «що буде, якщо» і що Європа повинна бути сильною і не припускати, що вона може покладатися на передбачуваних друзів у всьому світі, оскільки все може змінитися.

Опитування показують, що листопадові вибори в США мають стати реваншем між Трампом і президентом Джо Байденом, який переміг його в запеклій боротьбі 2020 року.

Лагард, яка очолює ЄЦБ з листопада 2019 року, і раніше критикувала Трампа, але її останні зауваження є найгучнішими на її нинішній посаді. Крім того, керівники центральних банків зазвичай намагаються уникати коментарів щодо політики.

Ще в 2016 році, коли вона була головою МВФ, а Трамп був кандидатом у президенти, вона підкреслила економічні ризики тарифів, одного з ключових напрямків його політики. Через три роки, перед від’їздом із Вашингтона до Франкфурта, вона знову розкритикувала Трампа, заявивши, що його торговельна війна з Китаєм підірвала глобальне економічне зростання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що світовий банк прогнозує падіння цін на нафту в 2024 році, але визнає певні ризики

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version