Війна в Ізраїлі: світ вимагає знайти шлях до закінчення війни, в Газі існують осередки голоду, військові знищили ракетні установки терористів

Арабські країни не захочуть брати участь у відбудові Гази, якщо через кілька років палестинський анклав буде знову «зрівняний з землею», заявив у вівторок держсекретар США Ентоні Блінкен, додавши, що необхідно вирішити питання палестинської державності
Війська ЦАХАЛу діють у Секторі Газа. Фото - Israel Defense Forces

Як повідомляє «Kreschatic», ЄС наклав санкції на лідера ХАМАС Ях’ю Сінвара та включив його до списку терористів. Як наслідок, це замороження його коштів та інших фінансових активів у країнах-членах ЄС. Санкції також забороняють операторам ЄС надавати йому кошти чи економічні ресурси.

Ряд європейських держав, «занепокоєні» арабські країни та Сполучені Штати працюють над концепцією єдиного палестинського уряду, який міг би залучити кошти на реконструкцію, заявив міністр закордонних справ Норвегії в інтерв’ю в Давосі. Конкретні країни не називалися.

Вимога до Ізраїлю погодитися на обмежений у часі обов’язковий шлях до рішення про створення двох держав є ключем до майбутньої стабільності в Ізраїлі та на палестинських територіях, заявив прем’єр-міністр Катару у вівторок під час засідання Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у Давосі.

Ізраїльські військові заявили у вівторок, що їхні війська вбили десятки палестинських бойовиків навколо міста Бейт-Лахія на півночі Гази, а також виявили близько 100 ракетних установок. «Під час діяльності ЦАХАЛ в районі Бейт-Лахія війська виявили близько 100 реактивних установок і 60 готових до використання ракет. В ході бойових дій війська знищили десятки терористів», – йдеться в повідомленні.

війна в Ізраїлі
Фото – timesofisrael.com

Представники гуманітарної служби в Газі вважають, що на території вже існують осередки голоду, батьки жертвують залишками їжі для своїх дітей, яблуко коштує 8 доларів, а паливо для приготування їжі майже неможливо знайти, повідомив Джейсон Берк з Guardian. Агентства ООН заявили, що Газі терміново потрібна додаткова гуманітарна допомога, оскільки палестинська влада повідомила, що кількість загиблих на території під час наступу Ізраїлю там зросла до понад 24 000.

Як повідомляється, у понеділок влада Єгипту запобігла спробі контрабанди наркотиків на єгипетсько-ізраїльському кордоні. Два джерела в службах безпеки повідомили агентству новин Reuters, що неподалік від переходу, де проходила перевірка поставок допомоги для Гази, сталася перестрілка. Під час інциденту було затримано шістьох контрабандистів наркотиків, повідомили джерела.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: терористи здійснили масовий ракетний обстріл країни з Сектору Газа, безпілотники атакували бази США

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *