Російського генерала, який відповідав за московську ППО, оштрафували за хабарі і відправлять воювати в Україну

Військовий суд Москви призначив колишньому командиру 4-ї дивізії ППО імені Кирпікова генерал-майору Дмитру Бєляцькому штраф у розмірі 2,5 мільйона рублів у справі про хабар в особливо великому розмірі
Російське ППО. Фото - rbc.ua

Про це повідомляє видання «Комерсант» з посиланням на джерела, інформує «Kreschatic».

Про справу стосовно Бєляцького та Костянтина Огієнка (колишнього командувача 1-ї армії протиповітряної та протиракетної оборони особливого призначення, відповідальної за оборону Москви), стало відомо у вересні 2023 року.

За версією слідства, Бєляцький та Огієнко планували передати під забудову землі Міноборони у ближньому Підмосков’ї. За землю військові розраховували виручити 30 мільйонів рублів, проте вони встигли отримати лише першу частину грошей — 500 тисяч рублів від керівниці громадської організації «Надія» Антоніни Климової, яка також стала фігуранткою справи.

московське ППО
Фото – rbc.ua

За даними співрозмовників видання, суд розглянув справу Бєляцького в особливому порядку без проведення судового слідства. Покарання було призначено з урахуванням визнання генерал-майора та його активної співпраці зі слідством. Офіцер зберіг звання та «чисельні» нагороди. Крім того, як пише газета, після виплати штрафу він «цілком може» повернутися до армії та вирушити на війну в Україну, де фахівці в галузі ППО «користуються попитом».

Огієнко провину не визнав. Він заявив, що його обмовили. На відміну від решти фігурантів справи, яких суд відправив під домашній арешт, колишній командувач перебуває у СІЗО. За звинуваченням йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії пропагандистам заборонили розповідати про злочини, вчинені тими, хто повернувся з війни

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *