Єменські хусити продовжать напади в Червоному морі, але пообіцяли не атакувати російські і китайські кораблі

Високопоставлений чиновник єменських хуситів пообіцяв безпечний прохід для російських і китайських суден через Червоне море, де єменське бойове угруповання, яке підтримується Іраном, атакує комерційні судна
Офіцер поліції хуситів поблизу Сани, Ємен. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, Мохаммед аль-Бухаїті наполягав, що води навколо Ємену безпечні, доки судна не прямують до певних країн, зокрема Ізраїлю.

«Щодо всіх інших країн, включаючи Росію і Китай, їх судноплавству в регіоні нічого не загрожує», — сказав він в інтерв’ю, опублікованому російським виданням «Известия». Більше того, ми готові забезпечити безпечний прохід їхніх кораблів у Червоному морі, адже вільне судноплавство відіграє значну роль для нашої країни».

Напади на судна, «будь-яким чином пов’язані з Ізраїлем», продовжаться, додав він.

єменські хусити
Члени берегової охорони Ємену, пов’язані з угрупованням хуситів, патрулюють море з палестинськими прапорами. Фото – timesofisrael.com

У той час як хусити наполягають на тому, що їхні атаки спрямовані лише на судна, пов`язані з певними країнами, командувач ВМС США заявив, що під прицілом кораблі, які насправді мають зв’язки з десятками країн.

В той же час США завдали п’ятого удару по об’єктах хуситів у Ємені, незважаючи на те, що Джо Байден визнав, що бомбардування бойовиків ще не припинило їхні атаки на кораблі в Червоному морі. За даними Центрального командування США, пізно ввечері в четвер військові літаки США атакували протикорабельними ракетами ракетні установки хуситів, які «були націлені на південну частину Червоного моря та готові до запуску».

Також у ніч на четвер хусити обстріляли в Аденській затоці ракетами танкер, що належить США. Білий дім і хусити по-різному розповідали про запуски Chem Ranger, причому бойовики заявили, що їхні військово-морські сили атакували «декількома відповідними морськими ракетами, що призвело до прямих влучень». Однак Центральне командування США повідомило, що хусити запустили дві протикорабельні балістичні ракети, і вони влучили у воду поблизу корабля, не завдавши шкоди чи травм. За його словами, це вже третя спроба удару хуситів по комерційному судну за три дні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США завдали чергового ракетного удару по єменським хуситам, Пакистан здійснив обстріл позицій бойовиків в Ірані

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати