Балістичні ракети, ядерна зброя і підтримка війни в Україні: навіщо Путін вперше за 20 років їде до Північної Кореї

Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з міністром закордонних справ Північної Кореї Чхо Сон Хуі в Росії висловив готовність найближчим часом відвідати Пхеньян
Північна Корея заявила, що Путін готовий найближчим часом відвідати Пхеньян. Фото - KCNA

Як пише Reuters, про це повідомило в неділю державне інформаційне агентство Північної Кореї KCNA, інформує «Kreschatic».

Путін також подякував лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину за його запрошення відвідати країну, повідомляє KCNA з посиланням на офіс помічника міністра закордонних справ Північної Кореї.

Це буде перша поїздка російського лідера до Північної Кореї за понад два десятиліття.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив у понеділок, що Росія сподівається, що візит Путіна до Північної Кореї на запрошення Кіма відбудеться “в осяжному майбутньому”, але він сказав, що дата ще не узгоджена.

У звіті KCNA корейською мовою в неділю було припущено, що Путін має намір відвідати КНДР найближчим часом, але в пізнішому звіті англійською мовою говориться, що він «бажає» зробити це якнайшвидше.

Під час візиту Чхо Росія подякувала Північній Кореї за підтримку та солідарність у військовій операції в Україні, повідомляє KCNA.

Москва і Пхеньян також висловили серйозну стурбованість провокаційними діями Сполучених Штатів і їх союзників проти суверенних прав Північної Кореї, погодившись співпрацювати у вирішенні ситуації в регіоні, йдеться в повідомленні.

Співпраця між Пхеньяном і Москвою буде відповідати духу Статуту ООН та інших міжнародних законів, додали в ньому.

путін і кім чен ин
Фото – KCNA

Прийшовши на посаду після Бориса Єльцина в 1999 році, Путін відвідав Пхеньян у липні 2000 року для зустрічі з Кім Чен Іром, батьком Кім Чен Ина.

Російський президент прийняв запрошення Кіма під час їхньої зустрічі в Росії на саміті у вересні, сказав Пєсков раніше.

Зростання зв’язків між Кімом і Путіним в останні роки стурбувало Вашингтон і його союзників, які засудили торгівлю зброєю між двома країнами як порушення кількох резолюцій Ради Безпеки ООН.

Передача Пхеньяном балістичних ракет та іншої зброї Росії для використання проти України, а також подальший розвиток ядерної та ракетної програм вимагають уваги та скоординованих дій, заявив Чон Пак, високопосадовець США з питань Північної Кореї, на зустрічі з ядерними посланцями Південної Кореї. Кореї та Японії в Сеулі в четвер.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Північна Корея заявила, що провела успішні випробування гіперзвукової балістичної ракети

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *