Війна в Ізраїлі: США виступили проти будь-яких змін території Гази, ООН вчергове закликав до перемир`я

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у вівторок заявив, що «чітка і неодноразова відмова від рішення про створення двох держав на найвищих рівнях ізраїльського уряду є неприйнятною», оскільки він закликав до розширення доступу допомоги по всьому сектору Газа
Ізраїльські війська, що діють у секторі Газа 24 січня 2023 року. Фото - Israel Defense Forces

Все населення Гази терпить знищення в масштабах і швидкості, які не мають аналогів у новітній історії.

– сказав Гутерріш Раді безпеки ООН.

Ніщо не може виправдати колективне покарання палестинського народу.

Як повідомляє «Kreschatic», він також заявив, що гуманітарна ситуація в палестинському анклаві «жахлива» і що «люди Гази не тільки ризикують бути вбитими або пораненими внаслідок безжальних бомбардувань, вони також мають зростаючий шанс заразитися такими інфекційними захворюваннями, як гепатит А, дизентерія, холера». Гутерріш знову закликав до негайного гуманітарного припинення вогню, щоб забезпечити доставку допомоги туди, де вона потрібна, сприяти звільненню заручників і знизити напруженість на всьому Близькому Сході.

війна в ізраїлі
Жінки блокують дорогу під час протесту, закликаючи звільнити заручників, утримуваних терористами ХАМАС в Газі. Фото – timesofisrael.com

Ізраїльський посланник в ООН Гілад Ердан зіткнувся з протестом деяких арабських послів, коли він почав із того, що сказав, що світ намагається лікувати рак за допомогою аспірину, і сказав, що ті, хто виступає за припинення вогню, повинні усвідомити, що це лише означає, що терористична група ХАМАС буде «залишаться при владі, вони перегрупуються та переозброяться, і незабаром Ізраїль зіткнеться з новою спробою голокосту.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у вівторок, що США виступають проти будь-яких постійних змін території Гази, але залишають відкритими двері для можливої підтримки будь-яких «перехідних домовленостей» для вирішення конфлікту з Ізраїлем.

Якщо потрібні перехідні заходи, щоб це сталося, це одне. Але коли мова заходить про постійний статус Гази в майбутньому, ми чітко заявили, ми залишаємося чіткими щодо того, що не можна зазіхати на її територію.

— сказав Блінкен журналістам в Абуджі, Нігерія.

Британський міністр закордонних справ Девід Кемерон у середу відправиться до Ізраїлю, де, як очікується, висловить занепокоєння щодо великої кількості вбитих палестинців і наполягатиме на «стійкому» припиненні вогню у війні в Газі.

Очікується, що президент Ірану Ебрагім Раїсі прилетить до Туреччини в середу для переговорів, які двічі відкладалися, щоб згладити минулі розбіжності та спробувати зупинити поширення війни Ізраїлю та ХАМАС.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху опублікував на X фотографії візиту на базу ЦАХАЛу, де він сказав курсантам:

Мої головні очікування — не менше, ніж повна перемога. Перемогу нічим не замінити.

США звернулися до Китаю з проханням закликати Іран приборкати підтримуваних Тегераном повстанців-хуситів у Ємені через їхні напади на комерційні судна в Червоному морі. Financial Times повідомляє, що США бачать мало ознак допомоги з боку Пекіна, посилаючись на офіційних осіб США.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: Нетаньяху пообіцяв, що продовжить боротьбу в Газі до «абсолютної перемоги»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *