Іран заперечує причетність до вбивства трьох американських солдат, Байден пообіцяв жорстку відповідь

Іран заперечує будь-яку причетність до удару безпілотника, який вбив трьох американських солдатів і поранив десятки інших на базі в Йорданії поблизу сирійського кордону
Троє солдатів армії США загинули в результаті атаки безпілотника в Йорданії. Фото - mil.in.ua

Як повідомляє «Kreschatic з посиланням на Guardian, у заяві, опублікованій державним інформаційним агентством Irna, місія Тегерана в ООН заявила: «Іран не мав жодного стосунку і не мав нічого спільного з нападом на базу США».

Місія додала, що «існує конфлікт між силами США та групами опору в регіоні, які відповідають у відповідь».

Ця заява була зроблена після того, як президент США Джо Байден звинуватив підтримувані Іраном угруповання в нападі, першому смертельному ударі по силах США в регіоні після початку війни Ізраїлю та Гази в жовтні.

США дадуть відповідь на напад на свої війська, заявив Байден. Під час передвиборної кампанії в Південній Кароліні в неділю після страйку Байден сказав: «Ми відповімо». У своїй попередній заяві він також сказав: «Не сумнівайтеся – ми притягнемо всіх винних до відповідальності в час і способом, який ми виберемо».

Відповідальність за суботню атаку на вежу 22, військовий форпост на кордоні Йорданії та Сирії з Іраком, взяла на себе парасолькова група Ісламського опору, яку підтримує Іран. Війська США давно намагаються витіснити угруповання з Іраку та Сирії, але зараз воно використовує війну в Газі як фон для активізації цих зусиль і розширення поля бою.

Вежа 22
Вигляд із супутника військового форпосту США, відомого як Вежа 22. Фото – Planet Labs

Високопоставлений чиновник ХАМАСу Самі Абу Зухрі заявив, що напади на американські сили безпосередньо пов’язані з триваючою війною Ізраїлю в Газі. У розмові з Reuters Абу Зухрі сказав: «Вбивство трьох американських солдатів є сигналом для адміністрації США, що якщо вбивства невинних людей у Газі не припиняться, вони будуть протистояти всій нації».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США завдали чергового ракетного удару по єменським хуситам, Пакистан здійснив обстріл позицій бойовиків в Ірані

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *