На «виборах Путіна» Росія хоче організувати дострокове голосування на окупованих українських територіях

На виборах президента РФ в окупованих частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України буде організовано дострокове голосування
В окупованих областях України організують дострокове голосування на виборах президента РФ. Фото - uanews.net

Як повідомляє «Kreschatic», про це пише російське видання «Комерсант».

Скільки триватиме дострокове голосування, має визначити призначена Росією окупаційна «влада», але, повідомляє видання, передбачається, що воно триватиме тиждень до початку основних, триденних виборів, як це вже було у вересні 2023 року.

Проводити дострокове голосування на виборах, за російським законодавством, дозволено, зокрема, «у важкодоступних місцевостях». Такою, пише «Комерсант», наприклад, визнано територію окупованої Запорізької області.

В окупованих регіонах також буде організовано голосування на виборчих дільницях у дні проведення виборів, а також голосування поза виборчими дільницями, у тому числі вдома.

путін
Фото – росЗМІ

Російський ЦВК оцінює кількість виборців на окупованих територіях у 4,39 мільйона осіб (в тому числі 1,97 мільйонів осіб у Донецькій області та 1,65 мільйонів осіб у Луганській).

При достроковому голосуванні та голосуванні поза виборчими дільницями, як неодноразово попереджали експерти, зростає небезпека фальсифікації результатів виборів.

«Вибори Путіна» відбудуться з 15 по 17 березня 2024 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в українському МЗС закликали світ не визнавати результати виборів в РФ через голосування на окупованих територіях

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *