Війна в Ізраїлі: Байден жорстко розкритикував дії військових в Секторі Газа і вимагає припинення вогню

У найгострішій критиці Ізраїлю на сьогоднішній день президент США каже, що він наполягає на «припиненні вогню заради заручників» і що є «багато невинних людей, які потрапили в біду та гинуть, і це має припинитися»
Житловий будинок, уражений ізраїльським ударом у Рафаху в січні. Президент США Джо Байден розкритикував війну Ізраїлю в Газі. Фото - theguardian.com

Як повідомляє «Kreschatic», з посиланням на Guardian, президент США Джо Байден припустив, що військова відповідь Ізраїлю в секторі Газа була «завищеною», і сказав, що він прагне «тривалої паузи у бойових діях», щоб допомогти хворим палестинським мирним жителям.

Я вважаю, як ви знаєте, що проведення заходів у відповідь у Секторі Газа було надмірним.

– сказав Байден журналістам у Білому домі.

Він додав, що наполягав на угоді щодо нормалізації відносин між Саудівською Аравією та Ізраїлем, збільшення гуманітарної допомоги палестинським мирним жителям і тимчасової паузи в боях, щоб дозволити звільнити заручників, захоплених ХАМАС.

Зараз я докладаю дуже багато зусиль, щоб впоратися з припиненням вогню заради заручників. Також є багато невинних людей, які голодують, багато невинних людей, які потрапили в біду та вмирають, і це має припинитися.

– сказав Байден.

Байден
Фото – rbc.ua

Ці зауваження, одні з найгостріших на сьогоднішній день публічної критики Байдена щодо уряду ізраїльського прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, прозвучали в той момент, коли на президента-демократа посилюється внутрішній тиск, щоб він вимагав від Ізраїлю припинення війни.

Білий дім не відповів на прохання Guardian прокоментувати слова Байдена.

Після перших атак Ізраїлю Байдена критикували за зауваження, в яких смерть невинних палестинців була «ціною за ведення війни».

Також раніше ми писали про те, що Байден назвав Нетаньяху «поганцем»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *