Війна в Ізраїлі: десятки загиблих після авіаудару по Рафаху, Нетаньяху назвав кількість живих заручників в Газі

Ізраїль провів операцію сил спеціального призначення в Рафаху, яка звільнила двох ізраїльських заручників під час авіаударів рано в понеділок
Спроби ліквідації пожежі після ізраїльських авіаударів по Рафаху. Фото - Палестинська цивільна оборона

Авіаудари викликали масову паніку в Рафаху, оскільки багато людей спали, коли вони почалися, повідомляє Reuters.

Як повідомляє «Kreschatic», місцеві представники охорони здоров’я кажуть, що 37 людей загинули та десятки отримали поранення в цьому південному місті Гази, яке раніше називали «безпечною» зоною.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху припустив, що «достатньо» зі 130 ізраїльських заручників, які залишилися в Газі, живі, щоб виправдати триваючу війну Ізраїлю в регіоні. Відповідаючи на запитання, скільки заручників ще живі, Нетаньяху сказав:

Достатньо, щоб виправдати ті зусилля, які ми прикладаємо. Ми спробуємо зробити все можливе, щоб повернути всіх живих і також тіла загиблих.

— сказав він в інтерв’ю програмі ABC This Week. Раніше Ізраїль заявив, що вважає 31 із 136 заручників, які утримуються в Газі, мертвими.

Крім того, Нетаньяху сказав Fox News у неділю, що він не спілкувався з Джо Байденом після того, як президент США раніше цього тижня зробив зауваження про те, що військова відповідь Ізраїлю в Газі була «завищеною». Ці коментарі прозвучали в той момент, коли Ізраїль стикається з дедалі більшими міжнародними попередженнями щодо запланованого наступу на Рафах.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що він “глибоко стурбований перспективою військового наступу на Рафах – більше половини населення Гази ховається в цьому районі”.

війна в ізраїлі
Фото – Палестинська цивільна оборона

У результаті ізраїльських ударів по Сектору Газа за останні кілька днів було вбито двох ізраїльських заручників і серйозно поранено ще вісьмох, повідомило збройне крило ХАМАС “Бригади Аль-Кассам” у Telegram-каналі угруповання.

Будь-який наземний наступ Ізраїлю в Рафаху на кордоні з Газою «підірве» переговори про обмін заручниками, цитує керований ХАМАСом телеканал Aqsa високопоставленого лідера ХАМАС.

Ізраїльські військові виявили мережу тунелів довжиною в сотні метрів, яка частково пролягає під штаб-квартирою Агентства ООН з допомоги Палестині та організації робіт (БАПОР) у секторі Газа, заявили військові, назвавши це новим доказом використання ХАМАС головного агентства допомоги палестинцям.

Загалом 28 176 палестинців було вбито і 67 784 отримали поранення в результаті ізраїльських ударів по Газі з 7 жовтня, йдеться в заяві міністерства охорони здоров’я Гази в неділю. Приблизно 112 палестинців були вбиті і 173 отримали поранення за минулу добу, додали в міністерстві.

Читайте також: Війна в Ізраїлі: Нетаньяху розкритикував заклики світових лідерів до припинення вогню

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *