Дональд Трамп заявив, що зробить більше для захисту України, ніж Байден, який “подарує її Путіну”

Протягом багатьох місяців президент Байден згуртовував світових лідерів, щоб вони надали Україні більше військової допомоги, і тиснув на Конгрес, щоб він ухвалив пакет допомоги на багато мільярдів доларів, щоб допомогти країні відбити російську агресію
Після постійної критики допомоги Україні Трамп заявив, що Байден «віддасть» Україну Путіну. Фото - NYT

В свою чергу, колишній президент Дональд Трамп підриває ці зусилля, змушуючи республіканців зірвати їх.

Але, як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на New York Times, в середу Трамп спробував змінити сценарій, заявивши, що він зробить більше для захисту України, ніж Байден, який, за його словами, фактично подарує Україну Путіну.

Виступаючи на передвиборчому заході в Норт-Чарльстоні, штат Південна Кароліна, Трамп сказав, що під час президентства Байдена Путін «отримає все, що він захоче, включаючи Україну. Це подарунок. У нього буде подарунок».

Потім Трамп, який часто позитивно називає Путіна авторитарним сильним діячем і який у своїй промові визнав, що вони порозумілися, продовжив, сказавши, що Байден «збирається віддати» Україну Путіну.

трамп і путін
Фото – Reuters

Джо Байден неодноразово обіцяв допомагати Україні захищатися «стільки, скільки буде потрібно», запевняючи, що «наша відданість Україні не ослабне». Дональд Трамп, навпаки, раніше заявляв, що він розглянув би можливість дозволити Росії «заволодіти» частинами України в рамках домовленості про припинення війни.

Також Трамп часто стверджує, що самого факту його президентства, якби він переміг у 2020 році, було б достатньо, щоб тримати Росію в страху. У своїх промовах він регулярно обіцяє, що швидко закінчить війну, якщо його оберуть, і часто говорив, що може «вирішити конфлікт протягом 24 годин».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що після того, як республіканці узгодили з Білим домом питання захисту кордону США та допомогу Україні, проти цього виступив Трамп

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *