Російська ФСБ затримала американку за підозрою у «державній зраді» та зборі коштів для української армії (ВІДЕО)

В управлінні ФСБ Єкатеринбурга повідомили, що «припинили протиправну діяльність» 33-річної жінки, жительки Лос-Анджелеса з подвійним громадянством Росії, і взяли її під варту
Російські спецслужби затримали американку за підозрою у «державній зраді». Фото - соцмережі

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, Вона стала черговою американкою, яку затримали в Росії, і це викликає побоювання, що Володимир Путін використовує затриманих іноземних громадян як інструмент для переговорів.

Кілька американців зараз ув’язнені в Росії, в тому числі Еван Гершковіч, репортер Wall Street Journal, якого минулого року заарештували за звинуваченнями в шпигунстві, які він, його роботодавець і уряд США відкинули.

Путін припускав, що може домовитися про обмін полоненими, щоб обміняти росіян, ув’язнених за кордоном, на громадян США, які утримуються в Росії.

Затриману у вівторок жінку російське видання «Медіазона» ідентифікувло як Ксенію Кареліну. Її звинувачують у зборі коштів, «які використовуються для закупівлі тактичних медичних засобів, обладнання, засобів ураження та боєприпасів» для української армії, повідомили у ФСБ.

ксенія кареліна
Фото – соцмережі

Крім того, їй інкримінують неодноразову участь у публічних заходах на підтримку України в США.

Повідомляється, що Кареліна одружена з американцем і отримала громадянство США в 2021 році. Її затримали під час поїздки до Росії, де вона навчалася в університеті, щоб побачитися з батьками.

Аналіз її профілів у соціальних мережах показує, що вона навчалася в Уральському федеральному університеті в Єкатеринбурзі.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, вона перебуває в СІЗО, їй загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 20 років за державну зраду.

У ФСБ заявили, що вона діяла «проти безпеки нашої країни» і підтримувала українську армію, перебуваючи в США, повідомляють інформаційні агентства.

На відео, опублікованому російським державним інформаційним агентством ТАСС у соціальних мережах, видно, як на жінку в кремовій пуховій куртці з білим капелюхом, спущеним на очі, надягають кайданки та її супроводжує чоловік у військовому камуфляжі, схожий на російського солдата.

Її проводили в машину, а потім вона з’явилася за ґратами, схоже в залі суду.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Росії заарештували чергового громадянина США нібито за торгівлю наркотиками

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *