Вони з іншої планети – Біньямін Нетаньяху прокоментував можливу угоду з ХАМАС про звільнення заручників

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив у неділю, що із поточних переговорів поки що неясно, чи відбудеться угода про звільнення заручників, відмовившись обговорювати деталі, але сказав, що ХАМАСу необхідно «опуститися до розумної позиції»
Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху виступає в залі засідань Кнесету в Єрусалимі. Фото - timesofisrael.com

Вони з іншої планети. Але якщо вони прийдуть до розумної позиції, тоді так, у нас буде угода про заручників. Сподіваюся, що так.

– сказав він на CBS Face the Nation.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, високопоставлений представник ХАМАС Самі Абу Зухрі в свою чергу заявив, що коментарі Нетаньяху ставлять під сумнів готовність Ізраїлю досягти угоди.

Коментарі Нетаньяху показують, що його не турбує досягнення угоди.

– сказав Абу Зухрі Reuters, звинувативши ізраїльського лідера в бажанні «продовжити переговори під бомбардуванням і кровопролиттям (палестинців)».

Учасники переговорів з Ізраїлю, Катару, Єгипту та США погодили «основні контури» угоди під час переговорів у вихідні в Парижі, повідомив CNN радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван, але остаточні деталі ще мають бути з’ясовані.

рафах
Тимчасове наметове містечко для палестинців, переміщених через наземний наступ Ізраїлю на сектор Газа, у Рафаху. Фото – timesofisrael.com

Ізраїльські ЗМІ повідомляли, що угода передбачає звільнення 30 або 40 заручників в обмін на до 300 палестинських в’язнів і припинення вогню тривалістю до шести тижнів.

Обидві сторони продовжуватимуть переговори під час паузи щодо подальшого звільнення та постійного припинення вогню, повідомив єгипетський чиновник Associated Press.

Перерва у бойових діях охопить священний для мусульман місяць Рамадан, який починається приблизно 10 березня цього року, і угода включатиме збільшення вкрай необхідної допомоги.

Після початкових переговорів у Парижі наступні обговорення відбудуться в Досі та Каїрі, повідомили Reuters джерела в єгипетських службах безпеки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що колишній прем’єр-міністр Ізраїлю звинуватив Нетаньяху в використанні заручників задля власного іміджу

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *