Битва мільярдерів: Ілон Маск втратив титул найбагатшої людини світу через Джеффа Безоса

Вперше за більш ніж дев'ять місяців Ілон Маск не є найбагатшою людиною світу
Засновник Amazon востаннє був №1 у рейтингу найбагатших людей світу у 2021 році. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, Маск поступився своїм місцем на вершині в рейтингу найбагатших людей світу Bloomberg Billionaires Index Джеффу Безосу після того, як акції Tesla впали на 7,2% у понеділок. Зараз капітал Маска становить 197,7 мільярда доларів. Статки Безоса становлять 200,3 мільярда доларів.

Це перший раз, коли 60-річний Безос, засновник Amazon, очолив рейтинг найбагатших людей світу з 2021 року.

Розрив у багатстві між 52-річним Маском і Безосом, який колись становив 142 мільярди доларів, скорочується, оскільки акції Amazon і Tesla рухаються в протилежних напрямках. Хоча обидві компанії входять до так званої чудової сімки акцій, які підштовхнули фондові ринки США, з кінця 2022 року акції Amazon зросли більш ніж удвічі. Tesla впала приблизно на 50% порівняно з піком 2021 року.

Акції Tesla впали в понеділок після того, як попередні дані показали, що поставки з її заводу в Шанхаї впали до мінімуму за більш ніж рік. Тим часом Amazon демонструє найкраще зростання онлайн-продажів з початку пандемії.

Ілон Маск
Ілон Маск. Фото – Bloomberg

Багатство Маска може ще більше постраждати після того, як суддя в Делавері скасував його компенсацію в 55 мільярдів доларів у Tesla, де він є виконавчим директором. Рішення прийняло сторону інвестора, який оскаржив компенсаційний план Маска, який був найбільшим в історії.

Опціони, включені в анульований план, є одними з найбільших активів Маска, поряд з його частками в Tesla і SpaceX. Індекс Bloomberg продовжує включати їх у свої розрахунки його статків.

Переважна більшість статків Безоса припадає на його 9% акцій Amazon. Він є найбільшим акціонером онлайн-магазину, навіть після продажу 50 мільйонів акцій на суму близько 8,5 мільярдів доларів минулого місяця.

Для Безоса бути на вершині рейтингу багатства є звичною справою. У 2017 році він вперше обігнав співзасновника Microsoft Білла Гейтса як найбагатшу людину світу.

Але величезні темпи зростання акцій Tesla змусили Безоса змагатися з Маском протягом більшої частини 2021 року за перше місце. Наприкінці того ж року він значно відстав і не зміг повернути першу позицію.

74-річний Бернар Арно, голова LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), найбільшого у світі виробника предметів розкоші, також входить до числа найбагатших у світі зі статками 197,5 мільярдів доларів.

Також раніше ми писали про те, що вартість соціальної мережі X (колишній Twitter) впала на 72% після придбання її Ілоном Маском

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *