Переговори про припинення вогню в Газі зайшли в глухий кут

Переговори про припинення вогню в Газі продовжили в Каїрі ще на один день, повідомляє джерело ХАМАС
Посередники наполягають на перемир'ї в Газі на переговорах у Каїрі, розбіжності залишаються, в той час як точаться запеклі бої. Фото - newarab.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, представники ХАМАС залишаться в Каїрі ще один день, намагаючись продовжити переговори про припинення вогню, заявив у вівторок офіційний представник групи бойовиків.

Делегація залишиться в Каїрі у вівторок для подальших переговорів. Очікується, що вони завершать цей раунд пізніше сьогодні.

– сказав представник ХАМАС Reuters. Єгипетське телебачення Qhera також повідомило, що переговори були продовжені на третій день, але заявило, що вони «зіткнулися з труднощами».

Від посередників, які ведуть переговори від імені Ізраїлю, стало відомо, що обидві сторони зараз «у глухому куті», кожна з яких стверджує, що інша ще не відповіла на їхню пропозицію.

війна в ізраїлі
Солдати ЦАХАЛу діють у Секторі Газа. Фото – Israel Defense Forces

Бассем Наїм, високопоставлений чиновник ХАМАСу, раніше заявив, що бойовики представили свою пропозицію щодо угоди про припинення вогню посередникам протягом двох днів переговорів і тепер очікують відповіді від ізраїльтян, які не були присутні, повідомляє Reuters.

Нетаньяху не хоче досягати угоди, і м’яч зараз на боці американців, які можуть натиснути на нього для укладання угоди.

– сказав Наїм.

Хоча Ізраїль відмовився коментувати переговори про припинення вогню, за деякими повідомленнями, він залишився осторонь, оскільки ХАМАС відхилив його вимогу надати список усіх заручників, які ще живі.

Переговори, які тривають протягом двох днів без прориву, мають на меті досягти продовженого припинення вогню, протягом якого ізраїльські заручники будуть звільнені, а гуманітарна допомога буде надіслана до Гази.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колишній прем’єр-міністр Ізраїлю звинуватив Нетаньяху в використанні заручників задля власного іміджу

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *