Голод використовується як зброя – Жозеп Боррель вчергове звинуватив Ізраїль і згадав Україну

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель розкритикував відсутність допомоги, що надходить до Гази, назвавши це «техногенною катастрофою», заявивши Раді безпеки ООН, що голод використовується як «зброя війни»
Переміщені палестинці збираються, щоб отримати їжу з благодійної кухні в Дейр-ель-Балаху, центральна частина Сектора Газа. Фото - theguardian.com

“Ця гуманітарна криза, цей голод не є стихійним лихом, не є повінню, не є землетрусом, вона спричинена людиною.” – сказав Боррель у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку у вівторок, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian та Agence France-Presse (AFP).

Чиновник ЄС неодноразово критикував Ізраїль за його поведінку під час війни в Газі, в результаті якої загинуло понад 31 000 палестинців, переважно жінок і дітей, за даними міністерства охорони здоров’я території, керованої ХАМАС.

голод
Палестинські діти отримують їжу від благодійної організації в Рафаху, Газа. Фото – theguardian.com

«Голод використовується як зброя війни», – сказав він, додавши, що «коли ми засуджуємо те, що відбувається в Україні, ми повинні використовувати ті ж слова, відносно того, що відбувається в Газі».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що гуманітарна допомога, скинута з повітря літаками ВПС США, вбила п`ятьох палестинців в Газі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *