Світові ціни на нафту пішли вгору через атаки безпілотників на російські нафтопереробні заводи

Ціни на нафту зросли на 2% у середу через потенційні перебої в поставках після українських атак на російські нафтопереробні заводи, а також завдяки падінню запасів нафти в США та ознакам зростання попиту
Російські НПЗ атакують безпілотники, в той час як ОПЕК прогнозує зростання попиту на нафту. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, травневі ф’ючерси на нафту Brent виросли на $1,54, або на 1,88%, до $83,46 за барель. Ціни на нафту американського сорту West Texas Intermediate (WTI) з поставками у квітні піднялися на 1,59 долара, або на 2,05%, до 79,15 долара.

У середу Україна здійснила чергову атаку безпілотників на російські регіони, спричинивши пожежу на найбільшому нафтопереробному заводі «Роснефти», що, за словами президента Володимира Путіна, було спробою зірвати президентські вибори в Росії.

Раптове, але зрозуміле зростання ціни на нафту було викликано безперервними атаками на російські нафтопереробні підприємства.

– сказав Тамаш Варга з нафтового брокера PVM.

Фото – Reuters

Окрім того, згідно з даними Управління енергетичної інформації (EIA), запаси сирої нафти в США скоротилися на 1,5 мільйона барелів до 446,99 мільйона барелів за тиждень до 8 березня, що вище прогнозів скорочення на 1,3 мільйона барелів.

Сьогодні ціни на нафту зросли після того, як вчорашня інфляція в США була більш гарячою, ніж очікувалося, і мало змінила ринкову точку зору щодо термінів і подальшої глибини майбутніх знижень ставок у США, які сприятимуть зростанню.

– додає аналітик Saxo Bank Оле Хансен.

У вівторок Організація країн-експортерів нафти підтвердила свій прогноз зростання попиту на нафту на 2,25 мільйона барелів на день (б/д) у 2024 році, що вище, ніж багато інших прогнозів. Міжнародне енергетичне агентство, яке очікує, що зростання попиту буде значно нижчим, оновлює свої прогнози в четвер.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російська нафтопереробна галузь несе значні збитки через атаки українських безпілотників

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version