Danone в Росії: Путін відмінив арешт активів російської філії французького виробника

Російський президент призупинив арешт місцевої російської філії французького виробника йогуртів Danone, розчистивши шлях для потенційного продажу лояльній до Кремля компанії
Путін зупинив арешт Danone Russia, відкривши шлях для продажу російських активів компанії. Фото - cnn.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, відповідний указ, розміщений на урядовому порталі, скасовує рішення, прийняте згідно з липневим указом про передачу активів Danone в Росії у тимчасове управління російському урядовому підрозділу.

Минулого місяця Financial Times повідомила, що Danone планує продати свій російський бізнес молочній компанії Vamin Tatarstan, що належить інвестору Мінтімеру Мінгазову. Мінгазов є частиною керівної команди, пов’язаної з племінником лідера Чечні Рамзана Кадирова, лояльного Путіну.

У липні минулого року Росія захопила контроль над місцевими дочірніми компаніями Danone і датської Carlsberg.

Danone в росії
Фото – rbc.ua

У квітні 2023 року Путін підписав указ, який дозволяє тимчасовий державний контроль над активами компаній або осіб з недружніх держав — до яких входять США та їх союзники — у відповідь на подібні кроки або їх загрозу з боку цих країн.

Danone повідомила, що була поінформована про це рішення, але не дає жодних коментарів.

З моменту оголошення ми зосередилися на забезпеченні безпеки наших людей, одночасно захищаючи активи та права Danone в Росії.

– заявили в компанії.

Акції Danone в четвер вранці в Парижі впали на 0,5%. За останні 12 місяців вони зросли на 10%.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Samsung вирішив повернутися в Росію: техногігант відновив рекламну активність в країні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *