Висловив «велике задоволення»: Кім Чен Ин особисто випробував новий танк КНДР під час військових навчань (ФОТО)

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин керував військовими навчаннями із залученням нового бойового танка, повідомили в четвер державні ЗМІ країни
Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин сидить усередині танка під час військової демонстрації за участю танкових підрозділів. Фото - KCNA

Як повідомляє «Kreschatic», з посиланням на Reuters, чергова демонстрація сили ізольованою державою відбулася в той час, коли Південна Корея та Сполучені Штати завершили спільні військові навчання. Кім Чен Ин висловив «велике задоволення» тим, що новий тип основного бойового танка успішно продемонстрував свою вражаючу міць під час першого показу, повідомляє KCNA.

“Навчальний бій” був покликаний перевірити бойові можливості екіпажів танків і ознайомити їх з бойовими діями на різних тактичних завданнях.

Швидко пробираючись через різноманітні найгірші бойові обставини, важкі танки відразу вражали цілі потужними ударами та проривали міцні рубежі оборони з високою маневреністю.

– йдеться у повідомленні.

Кім Чен Ин
Фото – KCNA

105-та танкова дивізія, яка була оголошена переможцем імітаційного бою, була підрозділом, який окупував столицю Південної Кореї Сеул під час Корейської війни, повідомляє KCNA.

На заході Кім Чен Ин був присутній у супроводі високопосадовців, включаючи міністра оборони Кан Сун Нама. На фотографії, опублікованій KCNA, можна побачити голову північнокорейського диктатора, яка висувається з танка, оскільки державні ЗМІ повідомляли, що він сам керував бойовою машиною.

Імітаційна битва відбувається в той момент, коли спільні щорічні навчання за участю Південної Кореї та США завершились. Навчання, відомі як «Щит свободи», були першими після того, як у листопаді Пхеньян скасував міжкорейську військову угоду 2018 року, спрямовану на деескалацію напруженості.

Кім Чен Ин
Фото – KCNA

У рамках навчань армія Південної Кореї заявила, що минулого тижня об’єднані сили провели спільні бойові вправи на тренувальній базі в місті Почхон. У бойових навчаннях брали участь танки, броньовані автомобілі, а також винищувачі FA-50, йдеться в заяві південнокорейської армії.

Північна Корея давно засуджує такі військові навчання, називаючи їх підготовкою до війни, тоді як Сеул позиціонує навчання як суто оборонні.

Поява Кіма на навчаннях відбулася після того, як минулого тижня він керував артилерійськими стрільбами Корейської народної армії, збройних сил країни.

У навчаннях брали участь підрозділи поблизу кордону, які перебувають у зоні обстрілу «столиці ворога», повідомила KCNA, маючи на увазі Сеул, у якому проживає майже 10 мільйонів жителів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Північна Корея заявила, що провела успішні випробування гіперзвукової балістичної ракети

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *