Російський олігарх Дерипаска прокоментував тиск з боку влади на західні компанії, які все ще працюють в Росії

Російський мільярдер Олег Дерипаска заявив, що не можна тиснути на західних інвесторів, щоб вони продали свої російські активи, і ця практика, на його думку, є нечесною, недалекоглядною та шкідливою для російської та світової економіки
Олег Дерипаска каже, що не слід тиснути на західні компанії, щоб змусити їх продати російські активи. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, Дерипаска зробив свою заяву через те, що після того, як Росія вторглася в Україну в 2022 році, багато західних компаній покинули Росію, а деякі їхні холдинги були передані під державне управління, в той час як прибічники президента Володимира Путіна отримали контроль над ними.

Деякі західні інвестори, які залишилися в Росії, кажуть, що на них чинили тиск, вимагаючи їх продати активи, їм пропонували низькі ціни та погрожували ефективною експропріацією.

Стимулювання іноземних компаній до продажу своїх російських активів є нечесним, недалекоглядним і надзвичайно шкідливим для економіки – не тільки для світової економіки, а й для російської.

– цитує Дерипаску російське видання журналу Forbes.

Важливо, щоб ті кілька західних інвесторів, які ще працюють в Росії, залишилися власниками своїх підприємств і змогли пережити ці важкі часи.

Олег Дерипаска
Фото – 24.tv

У воєнній економіці Росії деякі бізнесмени стали мільярдерами, придбавши основні активи західних компаній за надзвичайно зниженими цінами.

З моменту вторгнення в Україну сам Дерипаска потрапив під санкції Британії за ймовірні зв’язки з Путіним. Він оскаржив санкції, які, за його словами, базуються на неправдивій інформації та порушують основні принципи права та справедливості.

Олігарх у 2022 році закликав до миру в Україні та розглядав війну як трагедію як для російського, так і для українського народу.

Дерипаска також потрапив під санкції з боку Сполучених Штатів, які в 2018 році вжили заходів проти нього та інших впливових росіян, оскільки вони стверджували, що вони отримують прибуток від російської держави, яка займається “злочинною діяльністю” по всьому світу.

Також раніше ми писали про те, що чергового російського олігарха затримали у Франції за підозрою у відмиванні коштів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *