В Москві ФСБ затримало сімох людей, які нібито збиралися створити осередок «Російського добровольчого корпуса»

У Москві співробітники ФСБ затримали місцевих жителів, які, як стверджується, збиралися «створити осередок» «Російського добровольчого корпуса»
ФСБ відзвітувала про затримання сімох москвичів, причетних до РДК. Фото – rbc.ua

Як пише видання Meduza, у ФСБ заявили, що семеро затриманих підтримували контакти з «Російським добровольчим корпусом» (РДК) та «обговорювали способи проведення насильницьких акцій щодо представників правоохоронних органів, військовослужбовців та іноземців», інформує «Kreschatic».

На оперативному відео, поширеному ФСБ, бійці спеціального загону швидкого реагування вламуються як мінімум у дві квартири і змушують людей, що знаходяться там, лягти на підлогу і представитися. Відповіді, в яких затримані називають свої імена, із запису вирізані, а їхні обличчя приховані.

Під час затримання спецслужби вилучили мачете, тактичну сокиру, вісім ножів, аерозольний пістолет та перцеві балончики, а також прапори з «нацистською символікою» та «засоби зв’язку», в яких було листування з лідерами РДК. Питання про порушення кримінальної справи “вирішується”, заявили у ФСБ.

«Російський добровольчий корпус» спільно з легіоном «Свобода Росії» кілька разів заявляв про рейди до прикордонних Білгородської та Брянської областей. Один із перших великих рейдів пройшов у березні 2023 року, ще один перед президентськими виборами у 2024 році.

РДК
Фото – rbc.ua

17 березня, виступаючи на прес-конференції після підбиття підсумків виборів, Путін порівняв «Російський добровольчий корпус» із власівцями, зазначивши, що «чим вони закінчили — добре відомо».

19 березня Володимир Путін заявив на колегії ФСБ, що співробітники спецслужби повинні не забувати про «зрадників», які вступили до українських диверсійно-розвідувальних груп, а у покарання не повинно бути терміну давності, «де б вони не знаходилися».

Також раніше ми писали про те, що в Росії ФСБ затримало місцевого жителя, який запускав фальш-цілі для російського ППО в центрі Москви

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *