Глава Міноборони Ізраїлю відправиться до Вашингтона для переговорів щодо Гази

Міністр оборони Ізраїлю вирушить у неділю для переговорів у Сполучені Штати, повідомив ізраїльський уряд на тлі зростання напруженості між союзниками через війну в Газі
Йоав Галлант вирушить із Ізраїлю до США в неділю на тлі зростання напруженості між союзниками. Фото - theguardian.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, , Йоав Галлант зустрінеться з американським колегою Ллойдом Остіном, держсекретарем США Ентоні Блінкеном, радником з національної безпеки Джейком Салліваном “та іншими високопоставленими посадовими особами”, йдеться в заяві.

Сторони обговорять розвиток подій у війні проти терористичної організації ХАМАС в Газі, зусилля, які вживаються для повернення заручників, утримуваних ХАМАС в Газі, гуманітарні зусилля та заходи, необхідні для забезпечення регіональної стабільності.

– йдеться в повідомленні.

Цей візит відбувається після останнього екстреного туру Блінкена по регіону, під час якого він попередив, що ізраїльський наступ на місто Рафах на півдні Гази буде «помилкою», яка «загрожує подальшою ізоляцією Ізраїлю в усьому світі».

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив у п’ятницю, що Ізраїль готовий продовжувати операцію в Рафаху «самотужки», без підтримки США.

Широко поширені побоювання щодо масових жертв серед цивільного населення в Рафаху, де близько 1,5 мільйона палестинців шукали притулку під час війни, яка спалахнула після безпрецедентної атаки ХАМАС на південь Ізраїлю 7 жовтня.

палестинці
Палестинці очікують набору води в місті Рафах на півдні Гази, де проживає мільйон переміщених осіб. Фото – Xinhua

Візит Галланта стане його першим візитом до Вашингтона після початку бойових дій.

Президент США Джо Байден заявив у понеділок, що запропонував Нетаньяху направити команду до Вашингтона для обговорення того, як уникнути повномасштабної військової операції в Рафаху.

Представник оборонного відомства США заявив цього тижня, що запланована зустріч Галланта з Остіном була окремою від візиту делегації, про який говорив Байден.

Згідно з офіційними даними AFP, в результаті нападу ХАМАС 7 жовтня загинуло близько 1160 людей, переважно мирних жителів.

Згідно з даними міністерства охорони здоров’я на території, яка знаходиться під контролем ХАМАС, ізраїльська військова кампанія у відповідь призвела до вбивства щонайменше 32 142 людей у Газі, переважно жінок і дітей.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ізраїль терміново відправляє делегацію до Вашингтона: стала відома мета переговорів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *