ФСБ визнала, що США попереджали Росію про підготовку теракту

Спецслужби США дійсно попереджали Москву про те, що в Росії готується теракт, але ця інформація мала загальний характер
Директор ФСБ Бортников визнав, що США попереджали про підготовку теракту, але "ця інформація на той момент не підтвердилась". Фото - росЗМІ

Як повідомляє «Kreschatic», про це заявив директор ФСБ Олександр Бортніков, коментуючи теракт в Росії, що трапився минулої п`ятниці в концертному залі “Крокус Сіті Хол”.

Це інформація загального характеру – про підготовку терористичного акту у місцях масового скупчення громадян. Ми реагували на цю інформацію і, звичайно, вживали відповідних заходів для того, щоб не допустити такого роду проявів.

– сказав він журналістам пропагандистського агентства РИА Новости, пише видання Meduza.

На превеликий жаль, наші дії, які ми здійснювали щодо конкретних груп та конкретних осіб, – ця інформація на той момент не підтвердилася.

– додав Бортников.

За словами глави ФСБ, була інформація про те, що теракт в Росії планувався не на концерті, а під час президентських виборів.

Крокус сіті хол
Фото – meduza.io

7 березня посольства кілька країн, зокрема США, Канади, Німеччини, Чехії, Швеції, Латвії та Південної Кореї, попередили своїх громадян, що в наступні два дні у Москві може статися теракт.

Того ж дня ФСБ заявляла про запобігання теракту в синагозі в Москві, який, як стверджувалося, готували бойовики осередку ІДІЛ в Афганістані — «Вілаят Хорасан» (це ж угруповання взяло на себе відповідальність за теракт в «Крокус Сіті Холі»). У підготовці нападу на московську синагогу запідозрили двох громадян Казахстану.

Після теракту 22 березня в Крокусі ЗМІ з посиланням на джерела писали, що США поділилися з Росією повідомленнями про загрозу терактів.

Також раніше ми повідомляли про те, що кремлівські боти «розганяють» інформацію про причетність західних спецслужб до теракту в Крокус Сіті Холі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *