Очевидці розповіли про стан району навколо лікарні Шифа в місті Газа

Очевидці описують сцени руйнувань, повертаючись до району навколо лікарні Шифа в місті Газа після того, як армія оборони Ізраїлю вивела війська після завершення двотижневого рейду на терористичні групи, які використовували медичний комплекс як командний центр
Загальний вигляд району навколо лікарні Аль-Шифа в Газі після того, як ізраїльські військові відступили з комплексу. Фото - timesofisrael.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Times of Israel, минулого тижня прес-секретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що лікарня Шифа руйнуйється ХАМАС, в той час як військові діяли проти терористичного угруповання в медичному центрі, найбільшому в секторі Газа.

Мохаммед Махді, який був серед тих, хто повернувся, описує сцену «повного знищення». Він каже, що кілька будівель було спалено, і що він бачив кілька тіл. Інший житель, Яхія Абу Ауф, каже, що армійські бульдозери переорали імпровізоване кладовище на території лікарні.

Ситуацію неможливо описати. Окупація знищила тут будь-який сенс життя.

– каже він.

Минулого тижня Хагарі сказав, що ХАМАС веде вогонь по військових з відділення невідкладної допомоги та пологового відділення Шифи та кидає вибухові пристрої з опікової палати Шифи.

Терористи, які ховалися навколо лікарні, обстріляли наші сили з мінометів, завдавши значної шкоди будівлям лікарні.

– сказав Хагарі.

лікарня Шифа
Фото – timesofisrael.com

Міжнародне право передбачає, що хоча медичний заклад є охоронюваним об’єктом у конфлікті, він втрачає цей статус, якщо використовується для військової діяльності.

Ізраїль надав докази того, що ХАМАС використовує такі об’єкти, серед яких, зокрема, і лікарня Шифа, як прикриття для терористичних цілей, і стверджує, що угруповання грабує гуманітарну допомогу, щоб отримати провізію для своїх бійців, позбавляючи цивільне населення доступу до неї.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Світовий банк попередив про неминучу загрозу голоду в Секторі Газа

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *